Lembaga Putih Berkeliaran di Waktu Malam

Lembaga Putih Berkeliaran di Waktu Malam

Mungkin ini bukanlah kepercayaan Bangsa Melayu sahaja, tetapi rumah yang lama ditinggalkan tiada berpenghuni mengajak bermacam-macam pendatang ke sana.

Selepas menghasilkan cerita Rumah BerPuaka di Kuala Belait, kali ini saya diajak pula oleh teman meninjau sebuah flat kosong di Panaga Seria yang heboh dengan cerita Lembaga Pontianak yang dilihat berkeliaran di atas bangunan kediaman itu pada waktu malam.

Bangunan ini asalnya didiami oleh Guru-Guru Kerajaan, tetapi mungkin kerana mereka sudah memiliki kediaman peribadi masing-masing, maka bangunan ini terbiar kosong dan sepi tanpa penghuni. Kelihatan anjing-anjing liar mengerumuni tempat tersebut, membuatkan kami befikir dua kali untuk mendekati tempat tersebut.

Penduduk di sekitar sana memberitahu bahawa bangunan kediaman itu telah terbina kira-kira 30 tahun yang lalu, tetapi ketika kami berada di sana hampir keseluruhan bangunan itu cuma diliputi cahaya bulanĀ  gelap kecuali di bahagian bawah bangunan yang menempatkan sebuah kereta yang terbiar dan tempat simpanan barang-barang lainnya.

Bangunan yang terbiar sebegini bukan sahaja menjadi tarikan kepada lembaga-lembaga seram dan anjing-anjing liar tetapi ianya juga turut mengundang gejala-gejala sosial dan menjadi sarang penagihan dadah.

Diharapkan pihak-pihak tertentu akan memantau keadaan ini.

Lembaga Putih,Lembaga Putih misteri,Lembaga Putih foto, Lembaga Putih gambar, Lembaga Putih video, Lembaga Putih toyol, Lembaga Putih melayu, Lembaga Putih peristiwa, Lembaga Putih malaysia, Lembaga Putih bf1, misteri foto,misteri gambar, misteri video, misteri kawan, misteri toyo, misteri melayu, misteri layu, misteri melay, misteri malaysia, misteri indon, misteri indo, misteri indonesia, misteri takut, misteri teman, misteri kl, misteri bf1, Lembaga Putih misteri,Lembaga Putih foto, Lembaga Putih video,Lembaga Putih melayu, Lembaga Putih layu, Lembaga Putih melay, Lembaga Putih malaysia,Lembaga Putih indon, Lembaga Putih indo, Lembaga Putih indonesia, Lembaga Putih teman, Lembaga Putih kl,Lembaga Putih bf1,misteri, gambar hantu batu, video hantu batu, kawan Lembaga Putih,toyo Lembaga Putih, cari Lembaga Putih, Lembaga Putih melayu, misteri, foto, gambar, video, melayu, layu, melay, malaysia, indon,indo, indonesia