Misteri Pohon Beringin Menangis

Misteri Pohon Beringin Menangis

Pohon Beringin ‘menangis’, yang banyak diyakini boleh menyembuhkan pelbagai penyakit pada akhirnya dengan tebang melihat. Banyak warga yang tidak senang melihat bahawa penebangan. Tapi mereka hanya menonton, jangan cuba untuk mengaburkan.

Tatang penebangan dilakukan dengan (45), warga tempatan. inisiatif Tatang jatuh pokok dikunjungi orang yang sibuk yang tidak berlaku kemusyrikan.

“Apa yang saya punya buzz tentang berita itu. Apa orang tidak musyrik. Bagaimana jika hanya orang menyesal,” ujar lelaki yang memakai T-shirt detik.com hitam untuk ini, lokasi tepi masa Cebokan, Jalan Dalam RT 1 RW 3 Daerah kebesaran, Kecamatan Taman Sari, Jakarta Barat, Jumat (2009/03/14).

pemerhatian Detikcom, ketika sebuah Beringin ditebang mengeluarkan getah. pohon disisakan hanya sampai 50 centi meter.

“Biarin hanya kemudian juga terkutuk Tuh benar. Keluar dari air. Ini pokok boleh menyembuhkan yang sakit sebaiknya ditinggalkan saja. Ditebang Walaupun, saya masih akan mengambil air yang masih boleh,” kata Ibu Sum.

warga lain juga mengatakan hal yang sama. “Mengapa ditebang sayang Kan Bisa terkutuk loh .. Cuba, malam ini nangisnya keras,?” Kata seorang lelaki.

Beringin Menangis, Beringin Menangis foto, Beringin Menangis gambar, Beringin Menangis video, Beringin Menangis indon, Beringin Menangis  misteri, misteri foto, misteri gambar, misteri video, misteri cerita, Beringin Menangis aneh, misteri, hantu foto, hantu gambar, hantu video, hantu kawan, hantu toyo, hantu cari, hantu melayu