Tag Archives: gambar ikan

Ikan Tamalian

1168053980

Ikan Tamalian

Pernah satu ketika masa muda-muda dulu aku buat research pasal ikan ni. Puas cari ke sana kemari tak jumpa. Cuma dengar cerita dari mulut orang je. Baru-baru ni jumpa gambar ni. Beginilah rupa paras ikan tamalian yang rupanya seakan-akan buaya. Orang kata, kadang-kala boleh jumpa kat Sungai Pahang. Namun realitinya gambar ini diambil di Amerika Selatan (kalau tak silap) sungai Amazon gitu.

Yang pasti, memang ada testimoni dari rakyat tempatan kat Kuala Lipis ni, bahawa mereka pernah terlihat dan ter-tangkap ikan ini.

Ikan Tamalian,  Ikan Tamalian misteri, Ikan Tamalian foto, Ikan Tamalian gambar, Ikan Tamalian video, Ikan Tamalian toyol, Ikan Tamalian  cari, Ikan Tamalian melayu, Ikan Tamalian peristiwa, Ikan Tamalian hantu, Ikan Tamalian malaysia, Ikan Tamalian hantu, Ikan Tamalian bf1, misteri foto, misteri gambar, misteri video, misteri kawan, misteri toyo, misteri artis, misteri cari, misteri melayu, misteri layu, misteri melay, misteri malaysia, misteri indon, misteri indo, misteri indonesia, misteri takut, misteri teman, misteri hantu, misteri kl, misteri bf1, hantu misteri, hantu foto, hantu gambar, hantu video, hantu kawan, hantu toyo, hantu artis, hantu cari, hantu melayu, hantu layu, hantu melay, hantu malaysia, hantu indon, hantu indo, hantu indonesia, hantu takut, hantu teman, hantu hantu, hantu kl, hantu bf1,misteri gay, foto hantu, gambar hantu, video hantu, kawan hantu, toyo hantu, artisgay, cari hantu, hantumelayu, takut hantu, teman hantu, hantu hantu, misteri, foto, gambar, video, kawan, toyo, artis, cari, melayu, layu, melay, malaysia, indon, indo, indonesia, takut, teman, hantu, kl, bf1, cari misteri, cari toyo, cari gambar, cari cari, cari teman, cari bf1

Ikan Gergasi

Ikan Gergasi, Ikan Gergasi Misteri,Ikan Gergasi hantu, Ikan Gergasi Misteri, Ikan Gergasi seram, Ikan Gergasi aneh, Ikan Gergasi berhantu, Ikan Gergasi menakutkan, Ikan Gergasi seram, Ikan Gergasi cerita,Ikan Gergasi gambar, Ikan Gergasi foto,Ikan Gergasi latar belakang, Ikan Gergasi misteri nusantara, Ikan Gergasi cacat, Ikan Gergasi alam ghaib, Ikan Gergasi dunia,Ikan Gergasi belaan,Ikan Gergasi video,Ikan Gergasi aneh,

Ikan Gergasi

ian-besar

TERNATE – Penduduk Kelurahan Jambula di Ternate, Maluku Utara gempar dengan penemuan seekor ikan aneh yang terdampar di pantai di sini, lapor sebuah akhbar semalam.

Ikan itu ditemui oleh empat nelayan kelmarin yang sedang memancing apabila ikan tersebut tiba-tiba berenang ke tepi Pantai Jambula sebelum terdampar di darat.

Keempat-empat nelayan itu terkejut melihat ikan seberat 100 kilogram itu yang berbadan hampir bulat dan mempunyai mulut kecil tetapi mempunyai sirip serta ekor yang besar.

Ikan itu mempunyai sirip tebal tetapi lembik seperti berdaging berbeza dengan ikan biasa yang mempunyai sirip yang keras.

Ekor dan sirip yang berada di bahagian bawah ikan itu seperti bersambung bersambung dengan bahagian badan.

“Tidak pernah seorang pun, walaupun orang tua, di kampung ini yang pernah melihat ikan seperti ini,” kata seorang penduduk tempatan, Said Tiara. – Agensi


Ikan Lumba-Lumba Merah Jambu

Ikan Lumba-Lumba Merah Jambu, Ikan Lumba-Lumba hantu, Ikan Lumba-Lumba seram, Ikan Lumba-Lumba aneh, Ikan Lumba-Lumba misteri, Ikan Lumba-Lumba berhantu, Ikan Lumba-Lumba menakutkan, Ikan Lumba-Lumba kisah seram, Ikan Lumba-Lumba filem seram, Ikan Lumba-Lumba cerita seram, Ikan Lumba-Lumba cerita, Ikan Lumba-Lumba gambar, Ikan Lumba-Lumba foto, Ikan Lumba-Lumba lagu, Ikan Lumba-Lumba latar belakang, Ikan Lumba-Lumba misteri nusantara, Ikan Lumba-Lumba cacat

Ikan Lumba-Lumba Merah Jambu

090303151428851

Lumba-lumba pink bottlenose terkena permukaan

090303151428852

Bottlenose lumba-lumba pink bersama lumba-lumba lainnya??

Menurut British “Daily Mail” melaporkan bahwa Amerika Serikat, Louisiana, lokal Galcayo master perbaikan di Danau foto yang langka bottlenose lumba-lumba merah muda di dalam gambar.

Lokal piagam kapten Eric – Rui mengatakan dia hanya lumba-lumba pink bottlenose di Danau Galcayo setelah perbaikan telah belajar itu. Xiu Galcayo Danau terletak di barat daya Teluk Meksiko utara dari Amerika Serikat adalah sebuah danau garam di pedalaman. Karena hanya ditemukan pink bottlenose dan lumba-lumba lumba-lumba lainnya dengan kegiatan normal warna, para pengunjung sudah tertarik ke Danau Galcayo perbaikan.

42-year-old captain Rui berkata, hidung botol pink dolphin adalah mata merah, dan lainnya dan empat lumba-lumba dengan tampilan salah satu ibu, tidak pernah tentang kiri-nya. Rui berkata: “Saya melihat yang terjadi pada orang-orang yang dolphin, dolphin saya perhatikan berat yang ringan, it is shocking pink, kulit tampak sangat halus. Aku belum pernah melihat sesuatu seperti itu tubuhnya adalah pink, terlihat di kotak hanyalah dari celup. saya telah menemukan bahwa sekitar empat puluh ke lima puluh kali, namun jelas bahwa ia dan keluarganya telah mendirikan rumah di Danau Galcayo perbaikan. sekarang tumbuh, kadang-kadang meninggalkan ibu-ibu mereka untuk bermain dan makan. Tapi apa yang kami adalah kejutan, tampaknya oleh lumba-lumba lingkungan efek matahari atau tidak, tetapi selain dolphin pada saat ingin tinggal di bawah lagi. Saya bisa melihat hal ini amazing hewan sangat beruntung, saya sangat beruntung untuk mengunjungi di dalamnya selalu bekerja dan tempat tinggal. tamu kami memiliki kesempatan untuk melihat hewan unik ini selalu merasa sangat senang, dapat kami berharap dapat tinggal di sini selama beberapa waktu . ”

Ikan paus dan dolphin organisasi konservasi, biologi senior di Gina -????yang bottlenose lumba-lumba pink “kecantikan sangat benar.” Ia berkata: “Aku dalam karir saya tidak pernah melihat warna ini dari dolphin. Meski tampaknya adalah pink, tetapi ini benar-benar sebuah deeprick dolphin variasi, sekarang masih tidak jelas adalah suksesi jenis deeprick pasien. It is really lumba-lumba yang sangat indah, tetapi orang harus berhati-hati untuk menghormati itu, melihat dari kejauhan, menonton batasan waktu, pelecehan, atau tidak pergi chasing it. ”