Tag Archives: Hantu Pocong

Hantu indon

Hantu indon

[media id=249 width=500 height=400]

Hantu secara umum merujuk pada kehidupan setelah kematian. Hantu juga dikaitkan dengan roh atau arwah yang meninggalkan badan karena kematian.

Definisi dari hantu pada umumnya berbeda untuk setiap agama, peradaban, maupun adat istiadat.

Meskipun secara umum hantu merujuk pada suatu zat yang mengganggu kehidupan duniawi, dalam banyak kebudayaan, hantu tidak didefinisikan sebagai zat yang baik maupun jahat.

Sebutan setan, iblis, genderuwo, dan sebagainya, lebih umum digunakan untuk merujuk kepada hantu yang jahat.

Sedangkan hantu yang baik yang dianggap mempunyai kemampuan untuk menolong manusia, disebut dengan bermacam nama yang berbeda, seperti sebutan untuk Datuk, Te Cu Kong (penguasa tanah, dalam agama Kong Hu Cu), dan lainnya.

Tetapi di dalam kebanyakan agama, meminta hantu untuk membantu manusia adalah dilarang.

hantu indonesia,hantu,foto hantu,hantu raya,penampakan hantu,hantu shuffle,hantu pocong,rumah hantu,gambar hantu,hantu seram,video hantu raya,cerita hantu,primbon hantu,kisah hantu,lawang sewu dendam kuntilanak,penampakan,hantu jeruk purut,setan,kisah benar hantu,gadis indon,artis indon,film hantu,hantu malaysia,video pocong,pocong shuffle,kuntilanak,gambar,kisah seram,gambar aneh,cerita misteri,gambar panas,gambar pelik,gambar gambar pelik,gadis genit,kisah benar,dendam,hantu berita,hantu indonesia,hantu isteri,hantu pelik,

Hantu Pocong Di Sungai Johor

Hantu Pocong Di Sungai Johor,Hantu Pocong, Hantu Pocong Misteri,Hantu Pocong seram, Hantu Pocong aneh, Hantu Pocong berhantu, Hantu Pocong menakutkan, Hantu Pocong seram, Hantu Pocong cerita,Hantu Pocong gambar, Hantu Pocong foto,Hantu Pocong latar belakang, Hantu Pocong misteri nusantara, Hantu Pocong cacat, Hantu Pocong alam ghaib, Hantu Pocong dunia,Hantu Pocong belaan,Hantu Pocong video,Hantu Pocong aneh,Hantu Pocong youtube,

Hantu Pocong Di Sungai Johor

pocong2

Baru-baru ini kecoh dengan penemuan pocong di sungai Johor. Bungkusan kain putih ini mengandungi batu nesan dan berbau kapur barus yang kuat. Dipercayai ianya satu ritual pelik yang tidak diketahui tujuannya. Mungkin ini kerja pengamal ilmu hitam dengan tujuan yang tidak baik.


Hantu Pocong

Hantu Pocong, Hantu Pocong Misteri,Hantu Pocong seram, Hantu Pocong aneh, Hantu Pocong berhantu, Hantu Pocong menakutkan, Hantu Pocong seram, Hantu Pocong cerita,Hantu Pocong gambar, Hantu Pocong foto,Hantu Pocong latar belakang, Hantu Pocong misteri nusantara, Hantu Pocong cacat, Hantu Pocong alam ghaib, Hantu Pocong dunia,Hantu Pocong belaan,Hantu Pocong video,Hantu Pocong aneh,Hantu Pocong youtube,

Hantu Pocong

takut

Gambar kali ini dihantar oleh Mie dari.. err.. dia tak bagitau. Pochong ni mula-mula ngeri jugak aku tengok. Tapi macam palsu pun ada. Siap mata bercahaya lagi. Tapi dari aspek serius muka brade ni bergambar, nampak macam real.

Kata Mie:
“Ini real punye pocong. Korang kaji la logik ke tak gambar nih”

Waima, kenapa tukang ambik gambar tu tak center-kan shot tersebut? Macam sengaja bagi ruang untuk hantu tu muncul. Dan apakejaddahnya tiba-tioba ambik gambar tengah-tengah malam macam ni.

Pochong ni nampak terlalu real, sampai ia kelihatan palsu. Tapi ada kemungkinan hantu real punya. Kalau real gambar hantu, aku jadi seram.

Fakta menarik: Mata bercahaya ketika ambik gambar (flash) dikenali sebagai ‘Red Eye’.