Tag Archives: hiburan

Drag Me To Hell – Treler Filem

Drag me to hell

[media id=8 width=500 height=400]

Drag Me To Hell – Treler Filem

Filem:
Drag Me To Hell

Dibintangi Oleh:
Alison Lohman, Justin Long, Dileep Rao, David Paymer, Reggie Lee, Adriana Barraza dan Lorna Raver

Genre:
Klasik Seram

Ulasan:
‘Drag Me To Hell’ merupakan usaha terbaru pengarah Sam Raimi sejak trilogi ‘Spider-Man’, dan keemasan karya terbarunya terserlah.

Filem sebegini sedikit ‘rare’ sekarang ini, dan ia mampu mencetuskan reaksi yang bertentangan seperti tergelak sempoi, tiba-tiba mahu menangis sadis dan asyik nak melompat dari kerusi.

Seratus peratus menghiburkan, gabungan citarasa jenaka tuan pengarah dengan minatnya yang mendalam terhadap genre ‘classic horror’ ataupun ‘klasik seram’. Raimi yang sebelum ini terkenal sebagai bakat luarbiasa dengan suara sinema tersendiri dengan siri ‘The Evil Dead’ kembali dengan sentuhan lamanya melalui ‘Drag Me To Hell’.

Treler FilemMPPB_15895
Keseraman cerita ini dapat kita rasakan melalui kanta mata Alison Lohman yang menggantikan pelakon asal, Ellen Page (‘Juno’), sebagai watak utama, Christine.
Christine, seorang awek normal yang bekerja sebagai pegawai pinjaman wang di bank, terkena sumpahan Puan Ganush, seorang gipsi berupa nenek kebayan yang misteri lagi menakutkan. Semuanya kerana Christine terpaksa menolak rayuan pinjaman Puan Ganush yang pucat, bergigi palsu serta sedikit ‘evil’ dan menjijikkan, menyebabkan orang tua itu kehilangan rumahnya.Keseraman bermula apabila Puan Ganush tiba-tiba menggila-babi dan mengasak Christine di tempat ‘parking’ gelap selepas kerja dan menyumpahnya dengan jin durjana Lamia.

MPPB_15892MPPB_15889

Sedikit Kesimpulan…
Susah untuk mengalih pandangan daripada skrin selama 99 minit kerana ketelitian Raimi menggambarkan ketakutan mencengkam dengan lawak tepi yang amat menghiburkan, sehingga imej-imej yang direka di dalam imaginasi Raimi beralih pula melekat di kepala kita.

Adunan muzik dan bunyi dalam mengusung cerita pun pelik dan berperanan besar – bayangkan muzik ‘Exorcist’ dan ‘Hellraiser’ tapi dengan ‘sense of humour’. Kita meremang tapi sengih dengan tak sengaja.

Dikotomi dua dunia normal dan separanormal yang dialami Christine, yang dibelenggu jin gelap dan balaknya Clay (Justin Long), melambangkan keseraman sebenar filem ini sebab ketidakwarasan yang memulaukan hati dan minda ini boleh juga terjadi pada kita.

Lagi satu, cerita ini takde ‘happy ending’, dan ‘Drag Me To Hell’ (ataupun, ‘Heret Aku Ke Neraka’) memang boleh mengganggu ketenteraman. Di dalam sinema, akan kedengaran bermacam-macam respon dari gelak besar sampai ke kesunyian tanda takut sampaikan siulan tanda seronok.

Mitos Jin Lamia:
Syaitan durjana berkepala dan berkaki kambing yang bernama ‘Lamia’ merupakan antagonis utama cerita ‘Drag Me To Hell’ yang mengacau Christine selama tiga hari sebelum datang buat kali terakhir untuk mengutip jiwanya untuk dibawa pulang ke neraka.

Diakui versi Sam Raimi ini, seperti pengarah/sutradara itu juga, mempunyai sifat kenakalan disamping kejahatannya. Tetapi jin Lamia mengikut mitos Yunani ialah seorang dewi yang bertukar menjadi hodoh dan buruk sehingga menjadi ‘demon’ jahat, semuanya kerana dosa besarnya berzina dengan Zeus.

MPPB_15894

Lamia yang kemudiannya ‘kantoi’ dipaksa oleh isteri Zeus, Hera, untuk memakan anaknya sendiri hasil daripada hubungan sulit itu, dan Lamia yang patah semangat dan gila terus mencari dan memakan semua anak warga Yunani.

Terdapat beberapa lagi versi Lamia dalam pelbagai bahasa dan budaya Barat tetapi persamaan yang dikongsi oleh semua adalah tujuan kewujudan Lamia memang satu iaitu untuk meragut roh orang ke neraka jahanam…

Treler Filem, Treler Filem musik, Treler Filem video, Treler Filem foto, Treler Filem cinta, Treler Filem berita, Treler Filem awek, Treler Filem kontraksi, Treler Filem Hiburan, Treler Filem malaysia, Treler Filem Melayu, Treler Filem gambar, Treler Filem cerita, Treler Filem pilihan, Treler Filem kl, Treler Filem bf1, misteri foto, misteri gambar, misteri video, misteri kawan, misteri toyo, misteri artis, misteri cari, misteri melayu, misteri layu, misteri melay, misteri malaysia, misteri indon, misteri indo, misteri indonesia, misteri takut, misteri teman, misteri hantu, misteri kl, misteri bf1, hantu misteri, hantu foto, hantu gambar, hantu video, hantu kawan, hantu toyo, hantu artis, hantu cari, hantu melayu, hantu layu, hantu melay, hantu malaysia, hantu indon, hantu indo, hantu indonesia, hantu takut, hantu teman, hantu hantu, hantu kl, hantu bf1, misteri, foto, gambar, video, kawan, toyo, artis, cari, melayu, layu, melay, malaysia, indon, indo, indonesia, takut, teman, hantu, kl, bf1

Beranak Dalam Kubur The Movie

Beranak Dalam Kubur The Movie

[media id=248 width=500 height=400]

Sinopsis

Saat baru pulang dari luar negeri, Budi sangat kecewa dan marah ketika mengetahui istrinya (Wati) dalam keadaan hamil tua.

Budi pun menuduh Wati berselingkuh saat ia diluar negeri dan mengusirnya. Di tengah perjalanan Wati bertemu dengan perampok yang mengambil kalungnya.

Tak hanya berakhir di situ, dia juga dibunuh untuk menghilangkan jejak.

Menurut mitos yang ada, jika ada wanita yang meninggal dan di kuburkan dalam keadaan hamil maka arwahnya akan selalu gentayangan.

Tepat pada malam hari setelah penguburan, kejadian aneh pun mulai terjadi, makam Wati tampak mengeluarkan asap, serta membentuk lubang dan muncul sesosok bayi yang merangkak, lalu dari belakang muncul sosok arwah Wati dan langsung menggendong bayinya keluar makam sambil tertawa dengan sangat menyeramkan….!

DIsinilah awal mulanya kejadian yang mengerikan.

Sutradara

Adji Saputra, Freddy Lingga

Pemeran

Adhitya Putri
Revand Narya
Dinda Kanya Dewi
Shalvynne
Siran
Julia Perez

Genre

horor

Hantu Beranak,Hantu Beranak film,Hantu Beranak foto,Hantu Beranak treler, Hantu Beranak playlist, Hantu Beranak  pics,Hantu Beranak bio,Hantu Beranak foto,Hantu Beranak gambar,Hantu Beranak  foto,Hantu Beranak  video, Hantu Beranak film,Hantu Beranak galeri, Hantu Beranak pic,Hantu Beranak  gosip,Hantu Beranak  biografi, Hantu Beranak video, Hantu Beranak youtube, Hantu Beranak  tunggal, Hantu Beranak  bintang, Hantu Beranak  model, Hantu Beranak  gambar, Hantu Beranak resmi, Hantu Beranak panas, Hantu Beranak  galeri foto, Hantu Beranak tinggi,Hantu Beranak menari, Hantu Beranak  suami,Hantu Beranak  filmografi,Hantu Beranak  cinta, Hantu Beranak  majalah, Hantu Beranak fesyen, Hantu Beranak iklan, Horor, aktris, model, romantis, komedi, hiburan, aktor, drama

Sebiji telur mengeluarkan 4 kuning

Sebiji telur mengeluarkan 4 kuning, telur berharga gambar, televisi telur, telur film, program telur, telur foto, gambar telur, telur untuk perempuan, telur hiburan, telur berita, fashion telur, telur Star, telur dan perkawinan, Popularitas telur, telur yang menakutkan, telur hantu, telur seram, telur misteri,telur berhantu, telur menakutkan, telur kisah seram, telur filem seram, telur cerita seram, telur cerita, telur gambar, telur foto, telur lagu, telur latar belakang, telur misteri nusantara

Sebiji telur mengeluarkan 4 kuning

f2004020215255100000

(wartawan Zhao Lei) kemarin, restoran koki koki Wang menemui suatu yang sangat aneh, dia membuka telur, telah ditemukan empat telur ada kuning telur di dalamnya.

“Saya adalah yang pertama kali untuk jadi koki bertahun-tahun telah melihat hal itu, saya juga tidak tahu ini tidak bisa makan telur.” Bapak Wang berkata harus menonton sampai reporter. Empat telur kuning telur dalam mangkuk kecil, bahkan juga jika salah satu dari dua bersama-sama, dan satu sisi kerabang juga sedikit lebih besar dari yang biasa kerabang.

Dalam Tanggapan, Beijing Biro Pertanian Peternakan Departemen ahli mengatakan bahwa 24-jam umum yang canggih babon kuning telur, yang satu di dunia adalah telur, tetapi hens akan takut pada saat ovulation dan terkadang kedua-duanya pada saat yang sama dari telur kuning telur, telur yang akan memiliki dua kuning . Karena itu, jika hens akan takut pada saat ovulation, akibat stimulasi estrogen, digabungkan dengan dampak fisik peran, adalah mungkin untuk mempunyai empat kuning telur.