Tag Archives: kata

Treler Filem – The Last House On The Left

The Last House On The Left

[media id=6 width=500 height=400]

The Last House On The Left

Filem:
The Last House On The Left

Dibintangi oleh:
Tony Goldwyn, Monica Potter, Sara Paxton, Garret Dillahunt, Martha MacIssac dan Riki Lindhome

Genre:
Thriller Seram

Ulasan:
‘The Last House On The Left’ yang diarahkan oleh Dennis Iliadis ini tidak banyak bezanya dengan filem-filem thriller seram yang lain. Memaparkan adegan pembunuhan kejam yang dilakukan oleh psiko. Senang cerita, ia seperti ‘A Nightmare on Elm Street’, filem trilogy ‘Scream’ dan ‘Friday the 13th’. Maklumlah ia buah tangan daripada produser yang sama iaitu Wes Craven.

Secara ringkasnya, filem ini mengisahkan tentang pembalasan dendam oleh sepasang suami-isteri, John dan Emma apabila anak perempuan kesayangan mereka, Mari diperkosa dan ditembak oleh sekumpulan penjenayah yang menjadi buruan polis.

Semuanya berlaku tanpa dirancang apabila kumpulan penjenayah itu meminta bantuan dan perlindungan di rumah tepian tasik milik pasangan itu ketika hujan ribut. Tanpa menyedari pasangan tersebut adalah ibubapa kepada gadis yang telah dicederakan, kumpulan penjenayah yang diketuai oleh Krug itu menerima pembalasan atas perbuatan mereka.

Apa yang membuatkan jalan cerita ini mendebarkan ialah, pada awalnya John dan Emma menerima kehadiran ‘tetamu’ mereka dengan baik, tetapi setelah Mari berjaya pulang ke rumah dalam keadaan yang cukup lemah, barulah mereka mengetahui cerita yang sebenarnya. Bermula saat itulah, satu demi satu pembunuhan berlaku bagi menyelamatkan nyawa mereka.

Perasaan geram dan berdebar-debar sentiasa bersarang di dalam diri ketika menonton filem yang mengambil masa 110 minit ini. Tambahan pula si penjahat sangat hebat berbanding John dan Emma yang sentiasa teragak-agak ketika menyerang. Sampai ada di kalangan media yang bertindak seperti pengarah, menyuruh John membelasah Krug sampai mati.

Filem ini boleh ditonton kalau sudah tidak mempunyai pilihan yang lain atau tiket-tiket untuk filem lain sudah habis dijual. GUA langsung tidak berasa apa-apa selepas menonton filem ini. Hendak kata puas pun tidak, hendak kata tidak puas pun tidak. Biasa sahaja. Hakikatnya, kalau terlepas peluang menontonnya pun tidak mengapa.

The Last House On The Left, The Last House On The Left musik, The Last House On The Left video, The Last House On The Left foto, The Last House On The Left cinta, The Last House On The Left berita, The Last House On The Left awek, The Last House On The Left kontraksi, The Last House On The Left Hiburan, The Last House On The Left malaysia, The Last House On The Left Melayu, The Last House On The Left gambar, The Last House On The Left cerita, The Last House On The Left pilihan, The Last House On The Left kl, Shia LaBeouf bf1,misteri foto, misteri gambar, misteri video, misteri kawan, misteri toyo, misteri artis, misteri cari, misteri melayu, misteri layu, misteri melay, misteri malaysia, misteri indon, misteri indo, misteri indonesia, misteri takut, misteri teman, misteri hantu, misteri kl, misteri bf1, hantu misteri, hantu foto, hantu gambar, hantu video, hantu kawan, hantu toyo, hantu artis, hantu cari, hantu melayu, hantu layu, hantu melay, hantu malaysia, hantu indon, hantu indo, hantu indonesia, hantu takut, hantu teman, hantu hantu, hantu kl, hantu bf1, misteri, foto, gambar, video, kawan, toyo, artis, cari, melayu, layu, melay, malaysia, indon, indo, indonesia, takut, teman, hantu, kl, bf1

Keajaiban Kota Kuno di Dunia – Kremlin (Russia)

Keajaiban Kota Kuno di Dunia – Kremlin (Russia)

Kremlin adalah kata Rusia untuk “benteng”, “benteng” benteng atau “” dan merujuk pada kompleks sentral utama benteng ditemui di bandar-bandar bersejarah Russia.
Kata ini sering digunakan untuk merujuk pada satu yang paling dikenal, Kremlin Moscow, atau metonymically kepada kerajaan yang berpusat di sana.
Di luar Russia, nama “Kremlin” kadang-kadang keliru dianggap sebagai Cathedral Santo Basil kerana persekitaran yang khas, meskipun hal ini bukan sebahagian daripada Kremlin Moscow.
Nama Kremlin (atau Kreml) telah diperuntukkan bagi kapal Tentera Laut Soviet selama pembinaan. Dalam setiap kes, nama ini diubah sebelum commissioning. Kapal yang membawa nama singkat ini termasuk Admiral Kuznetsov dan Ulyanovsk.

Kremlin, Rusia, untuk, merujuk, pada, kompleks, sentral, utama, benteng, ditemui, bandar,bersejarah Russia,Kata, ini, sering, digunakan, untuk, merujuk, pada, satu, yang, paling, dikenal, Kremlin, Moscow, atau, metonymically, kepada, kerajaan, yang, berpusat,sana,luar, Russia, nama,kadang,keliru dianggap, sebagai, Cathedral, Santo, Basil, persekitaran, yang, khas, meskipun, hal, ini, bukan, sebahagian, daripada, Kremlin, Moscow, Kremlin, (atau Kreml) telah, diperuntukkan, bagi, kapal, Tentera, Laut, Soviet, selama, pembinaan, Dalam, setiap, kes, nama, ini, diubah, sebelum, commissioning, Kapal, yang, membawa, nama, singkat, ini, termasuk, Admiral, Kuznetsov, Ulyanovsk

Hantu Pocong

Hantu Pocong, Hantu Pocong Misteri,Hantu Pocong seram, Hantu Pocong aneh, Hantu Pocong berhantu, Hantu Pocong menakutkan, Hantu Pocong seram, Hantu Pocong cerita,Hantu Pocong gambar, Hantu Pocong foto,Hantu Pocong latar belakang, Hantu Pocong misteri nusantara, Hantu Pocong cacat, Hantu Pocong alam ghaib, Hantu Pocong dunia,Hantu Pocong belaan,Hantu Pocong video,Hantu Pocong aneh,Hantu Pocong youtube,

Hantu Pocong

takut

Gambar kali ini dihantar oleh Mie dari.. err.. dia tak bagitau. Pochong ni mula-mula ngeri jugak aku tengok. Tapi macam palsu pun ada. Siap mata bercahaya lagi. Tapi dari aspek serius muka brade ni bergambar, nampak macam real.

Kata Mie:
“Ini real punye pocong. Korang kaji la logik ke tak gambar nih”

Waima, kenapa tukang ambik gambar tu tak center-kan shot tersebut? Macam sengaja bagi ruang untuk hantu tu muncul. Dan apakejaddahnya tiba-tioba ambik gambar tengah-tengah malam macam ni.

Pochong ni nampak terlalu real, sampai ia kelihatan palsu. Tapi ada kemungkinan hantu real punya. Kalau real gambar hantu, aku jadi seram.

Fakta menarik: Mata bercahaya ketika ambik gambar (flash) dikenali sebagai ‘Red Eye’.