Tag Archives: luar

Keajaiban Kota Kuno di Dunia – Kremlin (Russia)

Keajaiban Kota Kuno di Dunia – Kremlin (Russia)

Kremlin adalah kata Rusia untuk “benteng”, “benteng” benteng atau “” dan merujuk pada kompleks sentral utama benteng ditemui di bandar-bandar bersejarah Russia.
Kata ini sering digunakan untuk merujuk pada satu yang paling dikenal, Kremlin Moscow, atau metonymically kepada kerajaan yang berpusat di sana.
Di luar Russia, nama “Kremlin” kadang-kadang keliru dianggap sebagai Cathedral Santo Basil kerana persekitaran yang khas, meskipun hal ini bukan sebahagian daripada Kremlin Moscow.
Nama Kremlin (atau Kreml) telah diperuntukkan bagi kapal Tentera Laut Soviet selama pembinaan. Dalam setiap kes, nama ini diubah sebelum commissioning. Kapal yang membawa nama singkat ini termasuk Admiral Kuznetsov dan Ulyanovsk.

Kremlin, Rusia, untuk, merujuk, pada, kompleks, sentral, utama, benteng, ditemui, bandar,bersejarah Russia,Kata, ini, sering, digunakan, untuk, merujuk, pada, satu, yang, paling, dikenal, Kremlin, Moscow, atau, metonymically, kepada, kerajaan, yang, berpusat,sana,luar, Russia, nama,kadang,keliru dianggap, sebagai, Cathedral, Santo, Basil, persekitaran, yang, khas, meskipun, hal, ini, bukan, sebahagian, daripada, Kremlin, Moscow, Kremlin, (atau Kreml) telah, diperuntukkan, bagi, kapal, Tentera, Laut, Soviet, selama, pembinaan, Dalam, setiap, kes, nama, ini, diubah, sebelum, commissioning, Kapal, yang, membawa, nama, singkat, ini, termasuk, Admiral, Kuznetsov, Ulyanovsk

Penampakan Gambar Hantu Pocong di Taiping?

Penampakan Gambar Hantu Pocong di Taiping?

Waktu petang ataupun senja memang tak elok kalau duduk di luar rumah. Kata orang tua, time tu lah hantu berkeliaran. Pemandangan matahari terbenam memang cantik

Gambar hantu kali ini dikirimkan oleh Cik Nadia. Berikut adalah teks yang disertakan sekali bersama gambar ini:

disini saya nak share satu gmbar yang saya peroleh dari rakan sekerja saya. dia telah pergi ke taiping dalam hujung tahun 2010. gambar di ditangkap sewaktu maghrib. time tu boyfriend dia yang drive and dia yang tengah duduk kat passenger seat saje2 nak snap gmbar. katanya pemandangan petang tu cantik sangat. tapi selepas snap gambar tu, dia perasan sesuatu yang agak pelik. saya dah highlight kan dengan bulatan merah. boleh korang tolong tafsirkan tak. coz saya pun tak pasti objek apa. atau itu hanya ilusi optik sebab keadaan jalan pun macam beralun. kalau korang rajin, analisis sekali gmbar ni sebab kata boyfriend dia kat bawah objek hitam yang terbang tu macam ada pocong. tapi saya tak nampak pulak. ape2 pun terima kasih korang.

Ok mengikut penelitian saya, gambar ini diambil menggunakan kamera telefon (Sony Ericsson K770i) dengan lensa CMOS pada bukaan 1/8 saat. Bukaan yang agak lama ini tambah dengan keadaan kereta yang bergoyang menyebabkan gambar jadi blur. Kalau kita tengok dengan teliti ‘penampakkan’ dalam bulatan itu adalah selari dengan lengkok pada garisan jalanraya.
Objek hitam tersebut adalak pokok yang kabur. Dan kat bawah sikit tu.. wallahualam.
Penampakan, Gambar, Hantu, Pocong, Taiping, gambar hantu, gambar misteri, hantu, hantu artis, hantu cari, Hantu Cermin hantu, hantu foto, hantu hantu, hantu indo, hantu indon, Hantu indonesia, hantu kawan, hantu kl, hantu layu, Hantu malaysia, hantu melay, hantu melayu, hantu misteri, Hantu Pocong, Hantu takut, hantu teman, hantu toyo, hantu video, hantu melayu, indo, Indon, indonesia, kawan, kawan Hantu, kl, layu, Malaysia, melay, Melayu, misteri artis, misteri cari, misteri foto, misteri gambar, misteri indo, Misteri Indon, Misteri indonesia, misteri kawan, misteri layu, Misteri malaysia, misteri melay, Misteri Melayu, Misteri takut, misteri teman, misteri toyo, Misteri video, takut, takut hantu, telekom malaysia, teman, teman hantu, toyo, toyo hantu, video hantu, video klip, Video Misteri, Waktu, petang, senja, elok, luar, rumah, tua, hantu, berkeliaran, Pemandangan, matahari, terbenam, cantik