Tag Archives: mampu

Drag Me To Hell – Treler Filem

Drag me to hell

[media id=8 width=500 height=400]

Drag Me To Hell – Treler Filem

Filem:
Drag Me To Hell

Dibintangi Oleh:
Alison Lohman, Justin Long, Dileep Rao, David Paymer, Reggie Lee, Adriana Barraza dan Lorna Raver

Genre:
Klasik Seram

Ulasan:
‘Drag Me To Hell’ merupakan usaha terbaru pengarah Sam Raimi sejak trilogi ‘Spider-Man’, dan keemasan karya terbarunya terserlah.

Filem sebegini sedikit ‘rare’ sekarang ini, dan ia mampu mencetuskan reaksi yang bertentangan seperti tergelak sempoi, tiba-tiba mahu menangis sadis dan asyik nak melompat dari kerusi.

Seratus peratus menghiburkan, gabungan citarasa jenaka tuan pengarah dengan minatnya yang mendalam terhadap genre ‘classic horror’ ataupun ‘klasik seram’. Raimi yang sebelum ini terkenal sebagai bakat luarbiasa dengan suara sinema tersendiri dengan siri ‘The Evil Dead’ kembali dengan sentuhan lamanya melalui ‘Drag Me To Hell’.

Treler FilemMPPB_15895
Keseraman cerita ini dapat kita rasakan melalui kanta mata Alison Lohman yang menggantikan pelakon asal, Ellen Page (‘Juno’), sebagai watak utama, Christine.
Christine, seorang awek normal yang bekerja sebagai pegawai pinjaman wang di bank, terkena sumpahan Puan Ganush, seorang gipsi berupa nenek kebayan yang misteri lagi menakutkan. Semuanya kerana Christine terpaksa menolak rayuan pinjaman Puan Ganush yang pucat, bergigi palsu serta sedikit ‘evil’ dan menjijikkan, menyebabkan orang tua itu kehilangan rumahnya.Keseraman bermula apabila Puan Ganush tiba-tiba menggila-babi dan mengasak Christine di tempat ‘parking’ gelap selepas kerja dan menyumpahnya dengan jin durjana Lamia.

MPPB_15892MPPB_15889

Sedikit Kesimpulan…
Susah untuk mengalih pandangan daripada skrin selama 99 minit kerana ketelitian Raimi menggambarkan ketakutan mencengkam dengan lawak tepi yang amat menghiburkan, sehingga imej-imej yang direka di dalam imaginasi Raimi beralih pula melekat di kepala kita.

Adunan muzik dan bunyi dalam mengusung cerita pun pelik dan berperanan besar – bayangkan muzik ‘Exorcist’ dan ‘Hellraiser’ tapi dengan ‘sense of humour’. Kita meremang tapi sengih dengan tak sengaja.

Dikotomi dua dunia normal dan separanormal yang dialami Christine, yang dibelenggu jin gelap dan balaknya Clay (Justin Long), melambangkan keseraman sebenar filem ini sebab ketidakwarasan yang memulaukan hati dan minda ini boleh juga terjadi pada kita.

Lagi satu, cerita ini takde ‘happy ending’, dan ‘Drag Me To Hell’ (ataupun, ‘Heret Aku Ke Neraka’) memang boleh mengganggu ketenteraman. Di dalam sinema, akan kedengaran bermacam-macam respon dari gelak besar sampai ke kesunyian tanda takut sampaikan siulan tanda seronok.

Mitos Jin Lamia:
Syaitan durjana berkepala dan berkaki kambing yang bernama ‘Lamia’ merupakan antagonis utama cerita ‘Drag Me To Hell’ yang mengacau Christine selama tiga hari sebelum datang buat kali terakhir untuk mengutip jiwanya untuk dibawa pulang ke neraka.

Diakui versi Sam Raimi ini, seperti pengarah/sutradara itu juga, mempunyai sifat kenakalan disamping kejahatannya. Tetapi jin Lamia mengikut mitos Yunani ialah seorang dewi yang bertukar menjadi hodoh dan buruk sehingga menjadi ‘demon’ jahat, semuanya kerana dosa besarnya berzina dengan Zeus.

MPPB_15894

Lamia yang kemudiannya ‘kantoi’ dipaksa oleh isteri Zeus, Hera, untuk memakan anaknya sendiri hasil daripada hubungan sulit itu, dan Lamia yang patah semangat dan gila terus mencari dan memakan semua anak warga Yunani.

Terdapat beberapa lagi versi Lamia dalam pelbagai bahasa dan budaya Barat tetapi persamaan yang dikongsi oleh semua adalah tujuan kewujudan Lamia memang satu iaitu untuk meragut roh orang ke neraka jahanam…

Treler Filem, Treler Filem musik, Treler Filem video, Treler Filem foto, Treler Filem cinta, Treler Filem berita, Treler Filem awek, Treler Filem kontraksi, Treler Filem Hiburan, Treler Filem malaysia, Treler Filem Melayu, Treler Filem gambar, Treler Filem cerita, Treler Filem pilihan, Treler Filem kl, Treler Filem bf1, misteri foto, misteri gambar, misteri video, misteri kawan, misteri toyo, misteri artis, misteri cari, misteri melayu, misteri layu, misteri melay, misteri malaysia, misteri indon, misteri indo, misteri indonesia, misteri takut, misteri teman, misteri hantu, misteri kl, misteri bf1, hantu misteri, hantu foto, hantu gambar, hantu video, hantu kawan, hantu toyo, hantu artis, hantu cari, hantu melayu, hantu layu, hantu melay, hantu malaysia, hantu indon, hantu indo, hantu indonesia, hantu takut, hantu teman, hantu hantu, hantu kl, hantu bf1, misteri, foto, gambar, video, kawan, toyo, artis, cari, melayu, layu, melay, malaysia, indon, indo, indonesia, takut, teman, hantu, kl, bf1

Ikan Kepala Lut Sinar

du_09.1

Ikan Kepala Lut Sinar

IKAN ganjil ini mempunyai kepala yang lut sinar. LOS ANGELES – Sekumpulan saintis cuba menyelesaikan misteri yang berusia 50 tahun terhadap seekor ikan ganjil yang mempunyai dua mata di hadapan kepalanya, lapor sebuah akhbar semalam.

Ikan itu turut mempunyai bahagian kepala yang lut sinar dan hidup di dasar laut dalam.

Ahli-ahli biologi di Institut Akuarium Teluk Monterey, California di Amerika Syarikat (AS) menggunakan video untuk mengkaji pergerakan mata ikan ganjil itu.

Pada kebiasaannya ikan mempunyai mata di sisi badan sekali gus mampu melihat apa yang berlaku di sekeliling kawasan haiwan itu.

Ikan ganjil itu mempunyai mata di depan kepala sama seperti manusia.

Namun, saintis-saintis itu mendapati mata ikan tersebut boleh bergerak ke dalam bahagian lut sinar di kepalanya bagi membantunya mengesan pencari mangsa dan makanan.

Ikan Kepala Lut ,  Ikan Kepala Lut  misteri, Ikan Kepala Lut  foto, Ikan Kepala Lut  gambar, Ikan Kepala Lut  video, Ikan Kepala Lut  toyol, Ikan Kepala Lut  cari, Ikan Kepala Lut  melayu, Ikan Kepala Lut  peristiwa,Ikan Kepala Lut  Ikan Kepala Lut , Ikan Kepala Lut  malaysia, Ikan Kepala Lut  Ikan Kepala Lut , Ikan Kepala Lut  bf1, misteri foto, misteri gambar, misteri video, misteri kawan,misteri toyo, misteri artis, misteri cari, misteri melayu, misteri layu, misteri melay, misteri malaysia, misteri indon, misteri indo, misteri indonesia, misteri takut, misteri teman, misteri Ikan Kepala Lut , misteri kl, misteri bf1, Ikan Kepala Lut  misteri, Ikan Kepala Lut  foto, Ikan Kepala Lut , Ikan Kepala Lut  video, Ikan Kepala Lut  kawan, Ikan Kepala Lut  toyo, Ikan Kepala Lut  artis, Ikan Kepala Lut  cari, Ikan Kepala Lut  melayu, Ikan Kepala Lut  layu, Ikan Kepala Lut  melay, Ikan Kepala Lut  malaysia, Ikan Kepala Lut  indon, Ikan Kepala Lut  indo, Ikan Kepala Lut  indonesia, Ikan Kepala Lut  takut, Ikan Kepala Lut  teman, Ikan Kepala Lut  Ikan Kepala Lut , Ikan Kepala Lut  kl, Ikan Kepala Lut  bf1,misteri, foto Ikan Kepala Lut,gambar Ikan Kepala Lut , video Ikan Kepala Lut , kawan Ikan Kepala Lut , toyo Ikan Kepala Lut , cari Ikan Kepala Lut , Ikan Kepala Lut  melayu, takut Ikan Kepala Lut , teman Ikan Kepala Lut , Ikan Kepala Lut  Ikan Kepala Lut , misteri, foto, gambar, video, kawan, toyo, artis, cari, melayu, layu, melay, malaysia, indon, indo, indonesia, takut, teman, kl, bf1, Ikan, Kepala, Lut, Sinar

Polisi Inggris untuk menghabiskan karena “terlalu seksi” dipecat

35

Polisi Inggris untuk menghabiskan karena “terlalu seksi” dipecat

36

Wanita yang tidak ingin seksi, ia telah menjadi fokus perhatian? Namun, bahkan Inggris yang seksi 22 tahun, petugas lapas perempuan banyak ditertawakan dan akhirnya dipecat. Baru-baru ini, petugas perempuan ini dapat diterima “seksi akan Zafan Wan,” fakta bahwa kemarahan Kehakiman Inggris Jack Straw klaim.

“Seksi” Zafan rusak Wan!

Aimiteluo ke Pengadilan Ketenagakerjaan calle Birmingham baru-baru ini menggugat keluhan untuk “seksi” dan kehilangan pekerjaan mereka tentang mereka tidak dapat diterima.
Calle 22 tahun tinggi, tubuh seksi, dan terlihat manis, adalah seorang Polisi terkenal bunga. Seperti biasa fashion gaun indah, dan bahkan para narapidana tidak bisa tidak memuji, tapi juga calle mengambil inisiatif dan tahanan menyapa. Tetapi langkah calle menyebabkan ketidakpuasan dengan rekan kerja, semua orang mengeluh bahwa ia seharusnya tidak make-up, kita tidak boleh berpakaian seksi.

Calle mengatakan bahwa tahanan muda itu berkata kepadanya: “Eksekutif, kau tampak sangat seksi.” Narapidana yang telah rekan pujian untuk calle peringatan yang serius tentang itu. Pada kesempatan lain, membawa tas tangan yang modis calle untuk tertawa dan tawanan itu disambut oleh rekan-rekannya menemukan bahwa langkah itu sejak dia menjadi sasaran ejekan rekan-rekan mereka. Di mata beberapa kolega, calle adalah “anak bodoh.” Ironis bercanda dengan kolega saya, seringkali sangat memalukan untuk calle. Dia mengatakan kepada hakim: “Karena ini, saya tidak bisa tidur setiap malam. Fanxin Shi banyak sehingga berat badan saya mulai turun, saya semakin tidak mampu membeli ejekan dari orang-orang yang tidak berwujud.”

Klaim kepada Menteri Kehakiman

Dalam materi gugatan yang diajukan, calle ia tercantum pembayaran kompensasi yang harus daftar sendiri orang, termasuk Menteri Kehakiman Jack Straw dan sipir penjara di mana.

Face calle biaya, penjara penuh memiliki pandangan yang berbeda. IPCC Adam Farrar mengatakan calle sering berat make-up muncul di tempat kerja, tetapi juga melanggar peraturan untuk mengenakan gelang dan hiasan hidung seperti paku. Selain itu, ia sering duduk di tengah tahanan, dan “bicara.” Farrar, berkata: “Beberapa tahanan muda memiliki serangan yang kuat, calle perilaku yang sangat berisiko. Pada kenyataannya, dia tidak mendengarkan nasihat dan sekali lagi bertentangan dengan ketentuan keamanan didirikan penjara.”

Polisi Inggris untuk menghabiskan karena “terlalu seksi” dipecat, polisi Inggris bunga, foto bunga polisi Inggris, polisi Inggris mengambil cerita tentang polisi Inggris untuk menghabiskan website, polisi Inggris bunga gambar, bunga polisi Inggris kasus, polisi Inggris gambar bunga, polisi Inggris untuk menghabiskan teror polisi Inggris bunga kejahatan, polisi Inggris untuk menghabiskan Internet, polisi Inggris bunga teras, polisi Inggris mengambil cerita tentang bunga polwan Inggris website, polisi Inggris bunga gambar, bunga polisi Inggris kasus, polisi Inggris gambar bunga, polisi Inggris untuk menghabiskan Internet, Kerajaan Inggris, Perempuan Polisi Polisi, wanita bunga, seksi, terlalu seksi, pemecatan, pemberhentian, polisi Inggris usai bunga terlalu seksi