Tag Archives: penampakan

Penampakan Roh Alda

hqdefault

Penampakan Roh Alda

[media id=84 width=500 height=400]

penampakan roh alda di hotel.

Dalam kebanyakan agama, roh dianggap bahagian makhluk yang bukan badan padu. Dengan kata lain, ia sama seperti perkara ghaib yang lain seperti semangat dan hantu. Apabila seseorang hidup, ia memiliki roh dalamnya. Mati adalah apabila roh bercerai dari tubuh.

Sesetengah orang mempercayai bahawa tanpa tubuh, roh masih boleh wujud di dunia dan di tempat seperti syurga atau neraka. Sesetengah orang percaya bahawa roh boleh berhubung dengan manusia, atau mengubah perkara di dunia. Kebanyakan agama melarang berhubung dengan roh sebegitu dengan apa cara jua, tetapi sesetengah darinya memasukkan hal ini dalam amalan mereka seperti kepercayaan nenek moyang.

Penampakan Roh Alda,  Penampakan Roh Alda misteri, Penampakan Roh Alda foto, Penampakan Roh Alda gambar, Penampakan Roh Alda video, Penampakan Roh Alda toyol, Penampakan Roh Alda cari, Penampakan Roh Alda melayu, Penampakan Roh Alda peristiwa, Penampakan Roh Alda hantu, Penampakan Roh Alda malaysia, Penampakan Roh Alda hantu, Penampakan Roh Alda bf1, misteri foto, misteri gambar, misteri video, misteri kawan, misteri toyo, misteri artis, misteri cari, misteri melayu, misteri layu, misteri melay, misteri malaysia, misteri indon,misteri indo, misteri indonesia, misteri takut, misteri teman, misteri hantu, misteri kl, misteri bf1, hantu misteri, hantu foto, Penampakan Roh Alda, hantu video, hantu kawan, hantu toyo, hantu artis, hantu cari, hantu melayu, hantu layu, hantu melay, hantu malaysia, hantu indon, hantu indo, hantu indonesia, hantu takut, hantu teman, hantu hantu, hantu kl, hantu bf1,misteri, foto hantu, gambar hantu, video hantu, kawan hantu, toyo hantu, cari hantu, hantu melayu, takut hantu, teman hantu, hantu hantu, misteri, foto, gambar, video, kawan, toyo, artis, cari, melayu, layu, melay, malaysia, indon, indo, indonesia, takut, teman, hantu, kl, bf1, penampakan, roh, aida

KUNTILANAK KAMAR MAYAT Movie Trailer [HD]

KuntilanakKamarMayat

KUNTILANAK KAMAR MAYAT Movie Trailer [HD]

[media id=187 width=500 height=400]

Kuntilanak Kamar Mayat merupakan film Indonesia yang dirilis pada 19 Maret 2009. Film ini dibintangi antara lain oleh Julia Perez, Mandala Shoji, Rizky Mocil, Imelda Lubis, dan Uwie Jasmine.

Sinopsis

Andini (Imelda Lubis) seorang mahasiswi selalu bermimpi tentang kakaknya, Miranda (Uwi Jasmine) yang bekerja sebagai perawat rumah sakit. Rasa rindu Andini makin bertambah sejak Miranda pergi meninggalkan rumah karena mutasi pekerjaannya. Mimpi itu pun berubah menjadi penampakan. Kejadian penampakan itu membuat ia, Robby pacarnya, dan Mocil (Rizky Mocil) teman kuliah pergi mencari kabar Miranda.

Andini mendapat informasi dari Vivian, teman Miranda mengenai tempat tinggal dan rumah sakit tempat Miranda bekerja. Semakin ia mengetahui tentang kakaknya semakin sering pula ia dihantui oleh penampakan. Andini terkejut begitu mengetahui kenyataan tentang kakaknya hamil 5 bulan dan itu alasan yang membuatnya pergi dari rumah.

Andini pergi menemui Dokter Indra (Mandala Shoji) teman kerja Miranda. Indra terakhir melihat Miranda pada malam ketika Indra berkunjung kerumah Miranda. Sejak saat itu ia pun sering diganggu oleh penampakan–penampakan yang menakutkan, bahkan sosok kuntilanak yg ia jumpai ketika ia bekerja di kamar mayat. Sarah (Julia Perez) tunangan Indra yang juga teman kerja Miranda juga sering dihantui kuntilanak yang ia temukan di kamar mayat. Kejadian ini membuat Indra stres.

Pemeran

Julia Perez
Mandala Shoji
Rizky Mocil
Imelda Lubis
Uwie Jasmine

Produser

Gope T. Samtani
Subagyo S

KUNTILANAK KAMAR MAYAT, KUNTILANAK KAMAR MAYAT  treler baru, KUNTILANAK KAMAR MAYAT  treler foto, KUNTILANAK KAMAR MAYAT  treler kostum, KUNTILANAK KAMAR MAYAT  treler filem, trailer filem KUNTILANAK KAMAR MAYAT , KUNTILANAK KAMAR MAYAT  treler, KUNTILANAK KAMAR MAYAT  treler filem, treler filem KUNTILANAK KAMAR MAYAT , KUNTILANAK KAMAR MAYAT treler filem, filem lucu KUNTILANAK KAMAR MAYAT , KUNTILANAK KAMAR MAYAT  klip video lucu, KUNTILANAK KAMAR MAYAT  skrip, filem-filem lucu KUNTILANAK KAMAR MAYAT , KUNTILANAK KAMAR MAYAT trailer filem terbaru, playlist, treler foto, treler filem web, treler filem video, putar treler filem, treler filem hantu youtube, treler filem terbaru, update treler filem, treler filem, filem super foto, treler filem hantu, filem super web, menonton filem treler online, menonton treler filem, filem super video, melayu, misteri, foto, gambar, video, kawan, toyo, artis, cari, melayu, layu, melay, malaysia, indon, indo, indonesia, takut, teman, kl, bf1,

Penampakan Gambar Hantu Pocong di Taiping?

Penampakan Gambar Hantu Pocong di Taiping?

Waktu petang ataupun senja memang tak elok kalau duduk di luar rumah. Kata orang tua, time tu lah hantu berkeliaran. Pemandangan matahari terbenam memang cantik

Gambar hantu kali ini dikirimkan oleh Cik Nadia. Berikut adalah teks yang disertakan sekali bersama gambar ini:

disini saya nak share satu gmbar yang saya peroleh dari rakan sekerja saya. dia telah pergi ke taiping dalam hujung tahun 2010. gambar di ditangkap sewaktu maghrib. time tu boyfriend dia yang drive and dia yang tengah duduk kat passenger seat saje2 nak snap gmbar. katanya pemandangan petang tu cantik sangat. tapi selepas snap gambar tu, dia perasan sesuatu yang agak pelik. saya dah highlight kan dengan bulatan merah. boleh korang tolong tafsirkan tak. coz saya pun tak pasti objek apa. atau itu hanya ilusi optik sebab keadaan jalan pun macam beralun. kalau korang rajin, analisis sekali gmbar ni sebab kata boyfriend dia kat bawah objek hitam yang terbang tu macam ada pocong. tapi saya tak nampak pulak. ape2 pun terima kasih korang.

Ok mengikut penelitian saya, gambar ini diambil menggunakan kamera telefon (Sony Ericsson K770i) dengan lensa CMOS pada bukaan 1/8 saat. Bukaan yang agak lama ini tambah dengan keadaan kereta yang bergoyang menyebabkan gambar jadi blur. Kalau kita tengok dengan teliti ‘penampakkan’ dalam bulatan itu adalah selari dengan lengkok pada garisan jalanraya.
Objek hitam tersebut adalak pokok yang kabur. Dan kat bawah sikit tu.. wallahualam.
Penampakan, Gambar, Hantu, Pocong, Taiping, gambar hantu, gambar misteri, hantu, hantu artis, hantu cari, Hantu Cermin hantu, hantu foto, hantu hantu, hantu indo, hantu indon, Hantu indonesia, hantu kawan, hantu kl, hantu layu, Hantu malaysia, hantu melay, hantu melayu, hantu misteri, Hantu Pocong, Hantu takut, hantu teman, hantu toyo, hantu video, hantu melayu, indo, Indon, indonesia, kawan, kawan Hantu, kl, layu, Malaysia, melay, Melayu, misteri artis, misteri cari, misteri foto, misteri gambar, misteri indo, Misteri Indon, Misteri indonesia, misteri kawan, misteri layu, Misteri malaysia, misteri melay, Misteri Melayu, Misteri takut, misteri teman, misteri toyo, Misteri video, takut, takut hantu, telekom malaysia, teman, teman hantu, toyo, toyo hantu, video hantu, video klip, Video Misteri, Waktu, petang, senja, elok, luar, rumah, tua, hantu, berkeliaran, Pemandangan, matahari, terbenam, cantik