Tag Archives: pocong

Penampakan Gambar Hantu Pocong di Taiping?

Penampakan Gambar Hantu Pocong di Taiping?

Waktu petang ataupun senja memang tak elok kalau duduk di luar rumah. Kata orang tua, time tu lah hantu berkeliaran. Pemandangan matahari terbenam memang cantik

Gambar hantu kali ini dikirimkan oleh Cik Nadia. Berikut adalah teks yang disertakan sekali bersama gambar ini:

disini saya nak share satu gmbar yang saya peroleh dari rakan sekerja saya. dia telah pergi ke taiping dalam hujung tahun 2010. gambar di ditangkap sewaktu maghrib. time tu boyfriend dia yang drive and dia yang tengah duduk kat passenger seat saje2 nak snap gmbar. katanya pemandangan petang tu cantik sangat. tapi selepas snap gambar tu, dia perasan sesuatu yang agak pelik. saya dah highlight kan dengan bulatan merah. boleh korang tolong tafsirkan tak. coz saya pun tak pasti objek apa. atau itu hanya ilusi optik sebab keadaan jalan pun macam beralun. kalau korang rajin, analisis sekali gmbar ni sebab kata boyfriend dia kat bawah objek hitam yang terbang tu macam ada pocong. tapi saya tak nampak pulak. ape2 pun terima kasih korang.

Ok mengikut penelitian saya, gambar ini diambil menggunakan kamera telefon (Sony Ericsson K770i) dengan lensa CMOS pada bukaan 1/8 saat. Bukaan yang agak lama ini tambah dengan keadaan kereta yang bergoyang menyebabkan gambar jadi blur. Kalau kita tengok dengan teliti ‘penampakkan’ dalam bulatan itu adalah selari dengan lengkok pada garisan jalanraya.
Objek hitam tersebut adalak pokok yang kabur. Dan kat bawah sikit tu.. wallahualam.
Penampakan, Gambar, Hantu, Pocong, Taiping, gambar hantu, gambar misteri, hantu, hantu artis, hantu cari, Hantu Cermin hantu, hantu foto, hantu hantu, hantu indo, hantu indon, Hantu indonesia, hantu kawan, hantu kl, hantu layu, Hantu malaysia, hantu melay, hantu melayu, hantu misteri, Hantu Pocong, Hantu takut, hantu teman, hantu toyo, hantu video, hantu melayu, indo, Indon, indonesia, kawan, kawan Hantu, kl, layu, Malaysia, melay, Melayu, misteri artis, misteri cari, misteri foto, misteri gambar, misteri indo, Misteri Indon, Misteri indonesia, misteri kawan, misteri layu, Misteri malaysia, misteri melay, Misteri Melayu, Misteri takut, misteri teman, misteri toyo, Misteri video, takut, takut hantu, telekom malaysia, teman, teman hantu, toyo, toyo hantu, video hantu, video klip, Video Misteri, Waktu, petang, senja, elok, luar, rumah, tua, hantu, berkeliaran, Pemandangan, matahari, terbenam, cantik

pocong d Jln Bahar bus stop

3

pocong d Jln Bahar bus stop

[media id=119 width=500 height=400]

Pocong, atau pocongan adalah istilah yang merujuk kepada jenazah yang dibalut kain kafan. Istilah ini berasal dari bahasa Jawa, namun kemudian penggunaannya meluas dalam bahasa Indonesia. Pengenaan kafan biasanya dilakukan setelah jenazah dimandikan, dan ketujuh lubang utama tubuh (kedua mata, kedua lubang hidung, dua lubang telinga, dan anus) disumbat kapas.

Pocong sering ditampilkan sebagai salah satu wujud hantu dalam legenda di Indonesia, dan cukup kuat mewarnai genre film horor nasional.

Ternampak pocong pat bus stop dpan masjid pusara aman along jln bahar semasa dlm bus bersama DJ KC misteri jam12 g expidisi baru2 ini..betul ke tak u all tenguk sendiri

pocong Jln Bahar ,  pocong Jln Bahar  misteri, pocong Jln Bahar  foto, pocong Jln Bahar  gambar, pocong Jln Bahar  video, pocong Jln Bahar  toyol, pocong Jln Bahar  cari, pocong Jln Bahar  melayu, pocong Jln Bahar peristiwa,pocong Jln Bahar  pocong Jln Bahar , pocong Jln Bahar  malaysia, pocong Jln Bahar  pocong Jln Bahar , pocong Jln Bahar  bf1, misteri foto, misteri gambar, misteri video, misteri kawan, misteri toyo, misteri artis, misteri cari, misteri melayu, misteri layu, misteri melay, misteri malaysia, misteri indon, misteri indo, misteri indonesia, misteri takut, misteri teman, misteri pocong Jln Bahar, misteri kl, misteri bf1, pocong Jln Bahar  misteri, pocong Jln Bahar foto, pocong Jln Bahar , pocong Jln Bahar  video, pocong Jln Bahar  kawan, pocong Jln Bahar  toyo, pocong Jln Bahar  artis, pocong Jln Bahar  cari, pocong Jln Bahar  melayu, pocong Jln Bahar  layu, pocong Jln Bahar  melay, pocong Jln Bahar  malaysia, pocong Jln Bahar  indon, pocong Jln Bahar indo, pocong Jln Bahar  indonesia, pocong Jln Bahar  takut, pocong Jln Bahar  teman, pocong Jln Bahar  pocong Jln Bahar , pocong Jln Bahar  kl, pocong Jln Bahar  bf1,misteri, foto pocong Jln Bahar,gambar pocong Jln Bahar , video pocong Jln Bahar , kawan pocong Jln Bahar , toyo pocong Jln Bahar , cari pocong Jln Bahar , pocong Jln Bahar  melayu, takut pocong Jln Bahar, pocong Jln Bahar teman , misteri, foto, gambar, video, kawan, toyo, artis, cari, melayu, layu, melay, malaysia, indon, indo, indonesia, takut, teman, kl, bf1, pocong,  bus,  stop

Hantu Wedhon Menghilang Tiba-tiba

hantu385

Hantu Wedhon Menghilang Tiba-tiba

Jarak antara masjid sama rumah kira-kira 300 meter. di tengah jalan saya melihat kayak pocong kecil setelah saya amati terus menerus makin lama makin besar dan tinggi jangkung kira kira tingginya 3 meter. Tapi saya amati terus kok tambah makin tinggi.

Di waktu setengah heran dan penasaran saya teringat perkataan Orang Tua kalo melihat pocong putih kecil dan makin lama makin membesar di suruh segera meludah. Karena kalau keduluan setan itu meludahi kita kulit kita bisa busuk dan ndak bisa disembuhin. Hantu ini sering disebut Wedhon.

Hantu Wedhon,  Hantu Wedhon misteri, Hantu Wedhon foto, Hantu Wedhon gambar, Hantu Wedhon video, Hantu Wedhon toyol, Hantu Wedhon  cari, Hantu Wedhon melayu, Hantu Wedhon peristiwa, Hantu Wedhon hantu, Hantu Wedhon malaysia, Hantu Wedhon hantu, Hantu Wedhon bf1, misteri foto, misteri gambar, misteri video, misteri kawan, misteri toyo, misteri artis, misteri cari, misteri melayu, misteri layu, misteri melay, misteri malaysia, misteri indon, misteri indo, misteri indonesia, misteri takut, misteri teman, misteri hantu, misteri kl, misteri bf1, hantu misteri, hantu foto, hantu gambar, hantu video, hantu kawan, hantu toyo, hantu artis, hantu cari, hantu melayu, hantu layu, hantu melay, hantu malaysia, hantu indon, hantu indo, hantu indonesia, hantu takut, hantu teman, hantu hantu, hantu kl, hantu bf1,misteri gay, foto hantu, gambar hantu, video hantu, kawan hantu, toyo hantu, artisgay, cari hantu, hantumelayu, takut hantu, teman hantu, hantu hantu, misteri, foto, gambar, video, kawan, toyo, artis, cari, melayu, layu, melay, malaysia, indon, indo, indonesia, takut, teman, hantu, kl, bf1, cari misteri, cari toyo, cari gambar, cari cari, cari teman, cari bf1