Tag Archives: selama

Keajaiban Kota Kuno di Dunia – Kremlin (Russia)

Keajaiban Kota Kuno di Dunia – Kremlin (Russia)

Kremlin adalah kata Rusia untuk “benteng”, “benteng” benteng atau “” dan merujuk pada kompleks sentral utama benteng ditemui di bandar-bandar bersejarah Russia.
Kata ini sering digunakan untuk merujuk pada satu yang paling dikenal, Kremlin Moscow, atau metonymically kepada kerajaan yang berpusat di sana.
Di luar Russia, nama “Kremlin” kadang-kadang keliru dianggap sebagai Cathedral Santo Basil kerana persekitaran yang khas, meskipun hal ini bukan sebahagian daripada Kremlin Moscow.
Nama Kremlin (atau Kreml) telah diperuntukkan bagi kapal Tentera Laut Soviet selama pembinaan. Dalam setiap kes, nama ini diubah sebelum commissioning. Kapal yang membawa nama singkat ini termasuk Admiral Kuznetsov dan Ulyanovsk.

Kremlin, Rusia, untuk, merujuk, pada, kompleks, sentral, utama, benteng, ditemui, bandar,bersejarah Russia,Kata, ini, sering, digunakan, untuk, merujuk, pada, satu, yang, paling, dikenal, Kremlin, Moscow, atau, metonymically, kepada, kerajaan, yang, berpusat,sana,luar, Russia, nama,kadang,keliru dianggap, sebagai, Cathedral, Santo, Basil, persekitaran, yang, khas, meskipun, hal, ini, bukan, sebahagian, daripada, Kremlin, Moscow, Kremlin, (atau Kreml) telah, diperuntukkan, bagi, kapal, Tentera, Laut, Soviet, selama, pembinaan, Dalam, setiap, kes, nama, ini, diubah, sebelum, commissioning, Kapal, yang, membawa, nama, singkat, ini, termasuk, Admiral, Kuznetsov, Ulyanovsk

Rambut Tumbuh Di Belakang Badan Wanita

Rambut Tumbuh Di Belakang Badan Wanita, Wanita hantu, Wanita seram, Wanita aneh, Wanita misteri, Wanita berhantu, Wanita menakutkan, Wanita seram, Wanita filem seram, Wanita cerita seram, Wanita cerita, Wanita gambar, Wanita foto, Wanita lagu, Wanita latar belakang, Wanita misteri nusantara, Wanita cacat, Wanita ganjil

Rambut Tumbuh Di Belakang Badan Wanita

6199539

Haiyuan County 9 tahun bunga perempuan, tidak hanya memiliki dua tulang belakang yang panjang, tetapi juga tumbuh rambut kembali. Ini adalah bagaimana kasus? 23 September polisi bersenjata reporter ke rumah sakit untuk melihat ini “luar biasa” kecil.

Para wartawan melihat tubuh selain dari beberapa tipis bunga, the Children???normal. Bunga kecil???ibu mengatakan bahwa setelah kelahiran ada bunga yang sama selain dari bagian belakang kepala kulit, ditutup dengan rambut di atas normal anak-anak dan lainnya. Sebagai anak tumbuh dan menjadi lebih banyak dan lebih sedikit bunga nafsu makan, sakit perut sering berteriak, untuk daerah pedesaan tidak ditemukan untuk perawatan di rumah sakit lain ailments, keluarganya kembali, tetapi berpikir bahwa bunga adalah gondrong Blessed Anak. Florets sampai usia 5 tahun, dia menemukan keluarga besar kaki, sebuah kaki kecil, proporsi disorders serius, tetapi juga karena keram di kaki kiri yang cacat. Diperlukan karena biaya pengobatan yang besar, maka untuk memberikan perawatan karena kesulitan keuangan. Setelah bunga sudah mulai memburuk, makin lama anak kembali rambut yang panjang, yang meliputi daerah sekitar 20 sentimeter persegi, rambut rambut dan kualitas yang sama, dan perawatan yang diperlukan. Tangan anak-anak untuk kembali, jelas merasa bahwa ada dua tulang punggung.

Lihat kondisi memburuk secara bertahap pada pertengahan September tahun ini, keluarganya datang ke Yinchuan perawatan dengan bunga. Diagnosis oleh rumah sakit, Bunga gejala, bukan ibu selama kehamilan yang terpengaruh. Menurut diagnosa, telah merawat???are twins, namun karena berbagai faktor, bunga akan menyerap bayi lain, menderita penyakit bawaan menyebabkan bunga kecil, dua tulang belakang, dan Menteri rambut kembali. Kejang kiri adalah bunga utama kompresi saraf tulang belakang yang disebabkan oleh deformasi, dan dua di bagian pinggang dikombinasikan satu tulang belakang.

Menurut???mengatakan bahwa meskipun anak-anak menderita penyakit bawaan, tapi biasa intelijen. Menurut dokter, jika tidak operasi, akan secara langsung mempengaruhi masa depan pertumbuhan dan perkembangan anak-anak, yang menyebabkan anak-anak cacat. Tetapi operasi, Anda memerlukan banyak biaya, yang???dalam posisi yang sulit.

Drag Me To Hell – Treler Filem

Drag me to hell

[media id=8 width=500 height=400]

Drag Me To Hell – Treler Filem

Filem:
Drag Me To Hell

Dibintangi Oleh:
Alison Lohman, Justin Long, Dileep Rao, David Paymer, Reggie Lee, Adriana Barraza dan Lorna Raver

Genre:
Klasik Seram

Ulasan:
‘Drag Me To Hell’ merupakan usaha terbaru pengarah Sam Raimi sejak trilogi ‘Spider-Man’, dan keemasan karya terbarunya terserlah.

Filem sebegini sedikit ‘rare’ sekarang ini, dan ia mampu mencetuskan reaksi yang bertentangan seperti tergelak sempoi, tiba-tiba mahu menangis sadis dan asyik nak melompat dari kerusi.

Seratus peratus menghiburkan, gabungan citarasa jenaka tuan pengarah dengan minatnya yang mendalam terhadap genre ‘classic horror’ ataupun ‘klasik seram’. Raimi yang sebelum ini terkenal sebagai bakat luarbiasa dengan suara sinema tersendiri dengan siri ‘The Evil Dead’ kembali dengan sentuhan lamanya melalui ‘Drag Me To Hell’.

Treler FilemMPPB_15895
Keseraman cerita ini dapat kita rasakan melalui kanta mata Alison Lohman yang menggantikan pelakon asal, Ellen Page (‘Juno’), sebagai watak utama, Christine.
Christine, seorang awek normal yang bekerja sebagai pegawai pinjaman wang di bank, terkena sumpahan Puan Ganush, seorang gipsi berupa nenek kebayan yang misteri lagi menakutkan. Semuanya kerana Christine terpaksa menolak rayuan pinjaman Puan Ganush yang pucat, bergigi palsu serta sedikit ‘evil’ dan menjijikkan, menyebabkan orang tua itu kehilangan rumahnya.Keseraman bermula apabila Puan Ganush tiba-tiba menggila-babi dan mengasak Christine di tempat ‘parking’ gelap selepas kerja dan menyumpahnya dengan jin durjana Lamia.

MPPB_15892MPPB_15889

Sedikit Kesimpulan…
Susah untuk mengalih pandangan daripada skrin selama 99 minit kerana ketelitian Raimi menggambarkan ketakutan mencengkam dengan lawak tepi yang amat menghiburkan, sehingga imej-imej yang direka di dalam imaginasi Raimi beralih pula melekat di kepala kita.

Adunan muzik dan bunyi dalam mengusung cerita pun pelik dan berperanan besar – bayangkan muzik ‘Exorcist’ dan ‘Hellraiser’ tapi dengan ‘sense of humour’. Kita meremang tapi sengih dengan tak sengaja.

Dikotomi dua dunia normal dan separanormal yang dialami Christine, yang dibelenggu jin gelap dan balaknya Clay (Justin Long), melambangkan keseraman sebenar filem ini sebab ketidakwarasan yang memulaukan hati dan minda ini boleh juga terjadi pada kita.

Lagi satu, cerita ini takde ‘happy ending’, dan ‘Drag Me To Hell’ (ataupun, ‘Heret Aku Ke Neraka’) memang boleh mengganggu ketenteraman. Di dalam sinema, akan kedengaran bermacam-macam respon dari gelak besar sampai ke kesunyian tanda takut sampaikan siulan tanda seronok.

Mitos Jin Lamia:
Syaitan durjana berkepala dan berkaki kambing yang bernama ‘Lamia’ merupakan antagonis utama cerita ‘Drag Me To Hell’ yang mengacau Christine selama tiga hari sebelum datang buat kali terakhir untuk mengutip jiwanya untuk dibawa pulang ke neraka.

Diakui versi Sam Raimi ini, seperti pengarah/sutradara itu juga, mempunyai sifat kenakalan disamping kejahatannya. Tetapi jin Lamia mengikut mitos Yunani ialah seorang dewi yang bertukar menjadi hodoh dan buruk sehingga menjadi ‘demon’ jahat, semuanya kerana dosa besarnya berzina dengan Zeus.

MPPB_15894

Lamia yang kemudiannya ‘kantoi’ dipaksa oleh isteri Zeus, Hera, untuk memakan anaknya sendiri hasil daripada hubungan sulit itu, dan Lamia yang patah semangat dan gila terus mencari dan memakan semua anak warga Yunani.

Terdapat beberapa lagi versi Lamia dalam pelbagai bahasa dan budaya Barat tetapi persamaan yang dikongsi oleh semua adalah tujuan kewujudan Lamia memang satu iaitu untuk meragut roh orang ke neraka jahanam…

Treler Filem, Treler Filem musik, Treler Filem video, Treler Filem foto, Treler Filem cinta, Treler Filem berita, Treler Filem awek, Treler Filem kontraksi, Treler Filem Hiburan, Treler Filem malaysia, Treler Filem Melayu, Treler Filem gambar, Treler Filem cerita, Treler Filem pilihan, Treler Filem kl, Treler Filem bf1, misteri foto, misteri gambar, misteri video, misteri kawan, misteri toyo, misteri artis, misteri cari, misteri melayu, misteri layu, misteri melay, misteri malaysia, misteri indon, misteri indo, misteri indonesia, misteri takut, misteri teman, misteri hantu, misteri kl, misteri bf1, hantu misteri, hantu foto, hantu gambar, hantu video, hantu kawan, hantu toyo, hantu artis, hantu cari, hantu melayu, hantu layu, hantu melay, hantu malaysia, hantu indon, hantu indo, hantu indonesia, hantu takut, hantu teman, hantu hantu, hantu kl, hantu bf1, misteri, foto, gambar, video, kawan, toyo, artis, cari, melayu, layu, melay, malaysia, indon, indo, indonesia, takut, teman, hantu, kl, bf1