Tag Archives: toyo

Penampakan Gambar Hantu Pocong di Taiping?

Penampakan Gambar Hantu Pocong di Taiping?

Waktu petang ataupun senja memang tak elok kalau duduk di luar rumah. Kata orang tua, time tu lah hantu berkeliaran. Pemandangan matahari terbenam memang cantik

Gambar hantu kali ini dikirimkan oleh Cik Nadia. Berikut adalah teks yang disertakan sekali bersama gambar ini:

disini saya nak share satu gmbar yang saya peroleh dari rakan sekerja saya. dia telah pergi ke taiping dalam hujung tahun 2010. gambar di ditangkap sewaktu maghrib. time tu boyfriend dia yang drive and dia yang tengah duduk kat passenger seat saje2 nak snap gmbar. katanya pemandangan petang tu cantik sangat. tapi selepas snap gambar tu, dia perasan sesuatu yang agak pelik. saya dah highlight kan dengan bulatan merah. boleh korang tolong tafsirkan tak. coz saya pun tak pasti objek apa. atau itu hanya ilusi optik sebab keadaan jalan pun macam beralun. kalau korang rajin, analisis sekali gmbar ni sebab kata boyfriend dia kat bawah objek hitam yang terbang tu macam ada pocong. tapi saya tak nampak pulak. ape2 pun terima kasih korang.

Ok mengikut penelitian saya, gambar ini diambil menggunakan kamera telefon (Sony Ericsson K770i) dengan lensa CMOS pada bukaan 1/8 saat. Bukaan yang agak lama ini tambah dengan keadaan kereta yang bergoyang menyebabkan gambar jadi blur. Kalau kita tengok dengan teliti ‘penampakkan’ dalam bulatan itu adalah selari dengan lengkok pada garisan jalanraya.
Objek hitam tersebut adalak pokok yang kabur. Dan kat bawah sikit tu.. wallahualam.
Penampakan, Gambar, Hantu, Pocong, Taiping, gambar hantu, gambar misteri, hantu, hantu artis, hantu cari, Hantu Cermin hantu, hantu foto, hantu hantu, hantu indo, hantu indon, Hantu indonesia, hantu kawan, hantu kl, hantu layu, Hantu malaysia, hantu melay, hantu melayu, hantu misteri, Hantu Pocong, Hantu takut, hantu teman, hantu toyo, hantu video, hantu melayu, indo, Indon, indonesia, kawan, kawan Hantu, kl, layu, Malaysia, melay, Melayu, misteri artis, misteri cari, misteri foto, misteri gambar, misteri indo, Misteri Indon, Misteri indonesia, misteri kawan, misteri layu, Misteri malaysia, misteri melay, Misteri Melayu, Misteri takut, misteri teman, misteri toyo, Misteri video, takut, takut hantu, telekom malaysia, teman, teman hantu, toyo, toyo hantu, video hantu, video klip, Video Misteri, Waktu, petang, senja, elok, luar, rumah, tua, hantu, berkeliaran, Pemandangan, matahari, terbenam, cantik

Lubang Gergasi Bumi – Misteri

Lubang Gergasi Bumi – Misteri

Lubang Besar Kimberley berada di Afrika Selatan dan lubang ini mencapai kedalaman 1.097 meter dan garis tengah lubang ini adalah 463 meter.

Lubang ini adalah yang terbesar yang pernah digali manusia di atas bumi ini.

Dari tahun 1866 hingga 1914 (ditutup pemerintah) sebanyak 50.000 penambang telah menggali lubang ini dan menghasilkan lebih dari 3 ton berlian.

Jumlah tanah yang terbuang oleh penambangan diperkirakan sekitar 22,5 juta ton.

Lubang Gergasi misteri, Lubang Gergasi foto, Lubang Gergasi gambar, Lubang Gergasi video, Lubang Gergasi kawan, Lubang Gergasi toyo, Lubang Gergasi artis, Lubang Gergasi cari, Lubang Gergasi melayu, Lubang Gergasi layu, Lubang Gergasi melay, Lubang Gergasi malaysia, Lubang Gergasi indon, Lubang Gergasi indo, Lubang Gergasi indonesia, Lubang Gergasi takut, Lubang Gergasi teman, Lubang Gergasi hantu, Lubang Gergasi kl, Lubang Gergasi bf1, misteri foto, misteri gambar, misteri video, misteri kawan, misteri toyo, misteri artis, misteri cari, misteri melayu, misteri layu, misteri melay, misteri malaysia, misteri indon, misteri indo, misteri indonesia, misteri takut, misteri teman, misteri hantu, misteri kl, misteri bf1, hantu misteri, hantu foto, hantu gambar, hantu video, hantu kawan, hantu toyo, hantu artis, hantu cari, hantu melayu, hantu layu, hantu melay, hantu malaysia, hantu indon, hantu indo, hantu indonesia, hantu takut, hantu teman, hantu hantu, hantu kl, hantu bf1, misteri, foto, gambar, video, kawan, toyo, artis, cari, melayu, layu, melay, malaysia, indon, indo, indonesia, takut, teman, hantu, kl, bf1,Lubang, Gergasi

Penampakan Hantu Wewe Di Sekolah Serem Banget

hantu433

Penampakan Hantu Wewe Di Sekolah Serem Banget

Saya benar-benar terkesan dengan gambar hantu ini, ketika pertama kali saya menonton gambar hantu ini saya ingat salah satu film yang paling menakutkan. cincin itu adalah hantu. apakah kamu masih ingat dengan cincin hantu? ya ketika saya menonton gambar hantu ini, kemudian saya ingat dengan cincin hantu. ini hanya tampak seperti hantu jepang yang muncul sebagai seorang wanita dengan kulit putih dan rambut hitam panjang. dia punya jari hitam panjang dan dia mengenakan gaun putih. ia terlihat begitu sempurna seperti hantu kuntilanak. tapi i dont benar-benar percaya bahwa ini benar hantu gambar hantu.

Penampakan Hantu Wewe,  Penampakan Hantu Wewe misteri, Penampakan Hantu Wewe foto, Penampakan Hantu Wewe gambar, Penampakan Hantu Wewe video, Penampakan Hantu Wewe toyol, Penampakan Hantu Wewe cari, Penampakan Hantu Wewe melayu, Penampakan Hantu Wewe peristiwa, Penampakan Hantu Wewe Penampakan Hantu Wewe, Penampakan Hantu Wewe malaysia, Penampakan Hantu Wewe Penampakan Hantu Wewe, Penampakan Hantu Wewe bf1, misteri foto, misteri gambar, misteri video, misteri kawan, misteri toyo, misteri artis, misteri cari, misteri melayu, misteri layu, misteri melay, misteri malaysia, misteri indon,misteri indo, misteri indonesia, misteri takut, misteri teman, misteri Penampakan Hantu Wewe, misteri kl, misteri bf1, Penampakan Hantu Wewe misteri, Penampakan Hantu Wewe foto, Penampakan Hantu Wewe, Penampakan Hantu Wewe video, Penampakan Hantu Wewe kawan, Penampakan Hantu Wewe toyo, Penampakan Hantu Wewe artis, Penampakan Hantu Wewe cari, Penampakan Hantu Wewe melayu, Penampakan Hantu Wewe layu, Penampakan Hantu Wewe melay, Penampakan Hantu Wewe malaysia, Penampakan Hantu Wewe indon, Penampakan Hantu Wewe indo, Penampakan Hantu Wewe indonesia, Penampakan Hantu Wewe takut, Penampakan Hantu Wewe teman, Penampakan Hantu Wewe Penampakan Hantu Wewe, Penampakan Hantu Wewe kl, Penampakan Hantu Wewe bf1,misteri, foto Penampakan Hantu Wewe, gambar Penampakan Hantu Wewe, video Penampakan Hantu Wewe, kawan Penampakan Hantu Wewe, toyo Penampakan Hantu Wewe, cari Penampakan Hantu Wewe, Penampakan Hantu Wewe melayu, takut Penampakan Hantu Wewe, teman Penampakan Hantu Wewe, Penampakan Hantu Wewe Penampakan Hantu Wewe, misteri, foto, gambar, video, kawan, toyo, artis, cari, melayu, layu, melay, malaysia, indon, indo, indonesia, takut, teman, Penampakan Hantu Wewe, kl, bf1, Penampakan, Hantu, Wewe, Di, Sekolah, Serem, Banget