Tag Archives: Treler Filem

Drag Me To Hell – Treler Filem

Drag me to hell

[media id=8 width=500 height=400]

Drag Me To Hell – Treler Filem

Filem:
Drag Me To Hell

Dibintangi Oleh:
Alison Lohman, Justin Long, Dileep Rao, David Paymer, Reggie Lee, Adriana Barraza dan Lorna Raver

Genre:
Klasik Seram

Ulasan:
‘Drag Me To Hell’ merupakan usaha terbaru pengarah Sam Raimi sejak trilogi ‘Spider-Man’, dan keemasan karya terbarunya terserlah.

Filem sebegini sedikit ‘rare’ sekarang ini, dan ia mampu mencetuskan reaksi yang bertentangan seperti tergelak sempoi, tiba-tiba mahu menangis sadis dan asyik nak melompat dari kerusi.

Seratus peratus menghiburkan, gabungan citarasa jenaka tuan pengarah dengan minatnya yang mendalam terhadap genre ‘classic horror’ ataupun ‘klasik seram’. Raimi yang sebelum ini terkenal sebagai bakat luarbiasa dengan suara sinema tersendiri dengan siri ‘The Evil Dead’ kembali dengan sentuhan lamanya melalui ‘Drag Me To Hell’.

Treler FilemMPPB_15895
Keseraman cerita ini dapat kita rasakan melalui kanta mata Alison Lohman yang menggantikan pelakon asal, Ellen Page (‘Juno’), sebagai watak utama, Christine.
Christine, seorang awek normal yang bekerja sebagai pegawai pinjaman wang di bank, terkena sumpahan Puan Ganush, seorang gipsi berupa nenek kebayan yang misteri lagi menakutkan. Semuanya kerana Christine terpaksa menolak rayuan pinjaman Puan Ganush yang pucat, bergigi palsu serta sedikit ‘evil’ dan menjijikkan, menyebabkan orang tua itu kehilangan rumahnya.Keseraman bermula apabila Puan Ganush tiba-tiba menggila-babi dan mengasak Christine di tempat ‘parking’ gelap selepas kerja dan menyumpahnya dengan jin durjana Lamia.

MPPB_15892MPPB_15889

Sedikit Kesimpulan…
Susah untuk mengalih pandangan daripada skrin selama 99 minit kerana ketelitian Raimi menggambarkan ketakutan mencengkam dengan lawak tepi yang amat menghiburkan, sehingga imej-imej yang direka di dalam imaginasi Raimi beralih pula melekat di kepala kita.

Adunan muzik dan bunyi dalam mengusung cerita pun pelik dan berperanan besar – bayangkan muzik ‘Exorcist’ dan ‘Hellraiser’ tapi dengan ‘sense of humour’. Kita meremang tapi sengih dengan tak sengaja.

Dikotomi dua dunia normal dan separanormal yang dialami Christine, yang dibelenggu jin gelap dan balaknya Clay (Justin Long), melambangkan keseraman sebenar filem ini sebab ketidakwarasan yang memulaukan hati dan minda ini boleh juga terjadi pada kita.

Lagi satu, cerita ini takde ‘happy ending’, dan ‘Drag Me To Hell’ (ataupun, ‘Heret Aku Ke Neraka’) memang boleh mengganggu ketenteraman. Di dalam sinema, akan kedengaran bermacam-macam respon dari gelak besar sampai ke kesunyian tanda takut sampaikan siulan tanda seronok.

Mitos Jin Lamia:
Syaitan durjana berkepala dan berkaki kambing yang bernama ‘Lamia’ merupakan antagonis utama cerita ‘Drag Me To Hell’ yang mengacau Christine selama tiga hari sebelum datang buat kali terakhir untuk mengutip jiwanya untuk dibawa pulang ke neraka.

Diakui versi Sam Raimi ini, seperti pengarah/sutradara itu juga, mempunyai sifat kenakalan disamping kejahatannya. Tetapi jin Lamia mengikut mitos Yunani ialah seorang dewi yang bertukar menjadi hodoh dan buruk sehingga menjadi ‘demon’ jahat, semuanya kerana dosa besarnya berzina dengan Zeus.

MPPB_15894

Lamia yang kemudiannya ‘kantoi’ dipaksa oleh isteri Zeus, Hera, untuk memakan anaknya sendiri hasil daripada hubungan sulit itu, dan Lamia yang patah semangat dan gila terus mencari dan memakan semua anak warga Yunani.

Terdapat beberapa lagi versi Lamia dalam pelbagai bahasa dan budaya Barat tetapi persamaan yang dikongsi oleh semua adalah tujuan kewujudan Lamia memang satu iaitu untuk meragut roh orang ke neraka jahanam…

Treler Filem, Treler Filem musik, Treler Filem video, Treler Filem foto, Treler Filem cinta, Treler Filem berita, Treler Filem awek, Treler Filem kontraksi, Treler Filem Hiburan, Treler Filem malaysia, Treler Filem Melayu, Treler Filem gambar, Treler Filem cerita, Treler Filem pilihan, Treler Filem kl, Treler Filem bf1, misteri foto, misteri gambar, misteri video, misteri kawan, misteri toyo, misteri artis, misteri cari, misteri melayu, misteri layu, misteri melay, misteri malaysia, misteri indon, misteri indo, misteri indonesia, misteri takut, misteri teman, misteri hantu, misteri kl, misteri bf1, hantu misteri, hantu foto, hantu gambar, hantu video, hantu kawan, hantu toyo, hantu artis, hantu cari, hantu melayu, hantu layu, hantu melay, hantu malaysia, hantu indon, hantu indo, hantu indonesia, hantu takut, hantu teman, hantu hantu, hantu kl, hantu bf1, misteri, foto, gambar, video, kawan, toyo, artis, cari, melayu, layu, melay, malaysia, indon, indo, indonesia, takut, teman, hantu, kl, bf1

hantu Jeruk purut Trailer

hantu Jeruk purut Trailer

[media id=241 width=500 height=400]

Sinopsis

Awal cerita bermula dari Anna Karenina, seorang novelis misteri ditemukan tewas mengenaskan di rumahnya setelah merekam suasana keangkeran malam di Pemakaman Jeruk Purut.

Airin, penggemar novel karya Anna dan bercita-cita menjadi novelis, diberi amanah oleh Anna sebelum ia tewas, untuk meneruskan novel yang tengah ia kerjakan.

Maka Airin bersama dengan dua orang temannya yang berpacaran, Nadine dan Valent mencari tahu tentang TPU Jeruk Purut yang terkenal angker itu, mereka mengelilingi pemakaman tersebut sebanyak tujuh kali agar bisa bertemu dengan hantu Pastor berkepala buntung.

Mereka tidak menyadari bahwa bahaya sedang mengacan nyawa mereka. Mulai dari Valent saat sedang mengendarai mobilnya mengalami kecelakaan dan akhirnya tewas secara misterius saat dirawat pasca kecelakaan. Lain halnya dengan Nadine, saat ia sedang menemani Valent dirumah sakit, tanpa sengaja Nadine membuka dompet Valent dan menemukan foto Airin yang diambil Valent diam-diam.

Tentu saja hal ini membuat Nadine cemburu, dan Airin dilabrak oleh Nadine hingga tanpa disadari Nadine kerasukan arwah dan berkelahi dengan Airin.

Nadine pun akhirnya tewas setelah tanpa sengaja terbunuh oleh Airin. Sedangkan Airin sendiri mengalami tulang jari tangan yang patah, namun akhirnya Airin tetap berusaha untuk meneruskan novel misteri ANna Karenina dengan tangan yang patah.

Sutradara

Koya Pagayo

Pemeran

Angie
Sheila Marcia Joseph
Samuel Z. Heckenbucker

Genre

Seram

Hantu Jeruk, Hantu Jeruk baru, Hantu Jeruk foto, Hantu Jeruk kostum, Hantu Jeruk filem, trailer filem Hantu Rumah, Hantu Jeruk, Hantu Jeruk filem, treler filem Hantu Jeruk, Hantu Jeruk filem, filem lucu Hantu Rumah, Hantu Jeruk klip video lucu, Hantu Jeruk skrip, filem-filem lucu Hantu Jeruk, Hantu Jeruk trailer filem terbaru, playlist, treler foto, treler filem web, treler filem video, putar treler filem, treler filem hantu youtube, treler filem terbaru, update treler filem, treler filem, filem super foto, treler filem hantu, filem super web, menonton filem treler kuntianak, menonton treler filem, filem super video, melayu, misteri, foto, gambar, video, kawan, toyo, artis, cari, melayu, layu, melay, malaysia, indon, indo, indonesia, takut, teman, kl,

Hantu Puncak Datang Bulan – Trailer

Hantu Puncak Datang Bulan – Trailer

[media id=239 width=500 height=400]

Sinopsis

Film ini menceritakan sebuah rumah besar yang dijadikan tempat kos kosan. Rumah kos ini sebuah bangunan lama yang sempat kosong tanpa penghuni.

Pada akhirnya rumah ini dijual oleh pemiliknya karena ia selalu teringat akan kematian putri kesayangannya. Sang pacar putri marah akibat keinginannya tidak terpenuhi.

Putri sedang lemah karena ia sedang datang bulan, tapi nasib berkata lain Putri keatas dan dikejar sang pacar kemudian memukul putri hingga terjatuh dan meninggal. Pacar Putri pun kena strum dan juga meninggal.

Si pemilik baru rumah baru rumah besar ini menyewakan rumah ini dijadikan tempat kos – kosan beberapa pemuda pemudi indekost di rumah ini. Sejak itu pemuda pemudi yang indekost digoda oleh hantu lelaki dan hantu perempuan tidak habis – habisnya.

Sutradara

Steady Rimba

Pemeran

Andi Soraya
Trio Macan
Tesa Mariska
Ferly Putra
Rizky Mocil
Andreano Phillips

Genre

seram

Hantu Puncak, Hantu Puncak baru, Hantu Puncak foto, Hantu Puncak kostum, Hantu Puncak filem, trailer filem Hantu Rumah, Hantu Puncak, Hantu Puncak filem, treler filem Hantu Puncak, Hantu Puncak filem, filem lucu Hantu Rumah, Hantu Puncak klip video lucu, Hantu Puncak skrip, filem-filem lucu Hantu Puncak, Hantu Puncak trailer filem terbaru, playlist, treler foto, treler filem web, treler filem video, putar treler filem, treler filem hantu youtube, treler filem terbaru, update treler filem, treler filem, filem super foto, treler filem hantu, filem super web, menonton filem treler kuntianak, menonton treler filem, filem super video, melayu, misteri, foto, gambar, video, kawan, toyo, artis, cari, melayu, layu, melay, malaysia, indon, indo, indonesia, takut, teman, kl,