Tag Archives: world

Adam Bridge, Jembatan Misterius Tertua Di Dunia

Adam Bridge, Jembatan Misterius Tertua Di Dunia

Adam Bridge, atau yang kerap dijuluki Rama Bridge merupakan salah satu “Mysterious Places in the World’s” adalah rantai batu kapur buatan (bukan krn peristiwa alam) antara pulau Mannar, didekat Sri Lanka barat laut dan Rameswaram, di pantai tenggara India.
Hindu percaya jembatan ini dibangun oleh Rama inkarnasi Dewa Wishnu untuk menyelamatkan Sita yang diculik ke Lanka oleh Ravana, seperti yang ditulis di Ramayana. Banyak inskripsi, koin, panduan pengelana tua, referensi lama, peta religius kuno menandakan struktur ini dianggap suci oleh umat Hindu.
Jembatan purba misterius sepanjang 18 mil (30 Km) yang menghubungkan antara Manand Island (Srilanka) dan Pamban Island (India) ini diperkirakan telah berumur 1.000.000 tahun lebih.
Satellite image of Tamil Nadu and Sri Lanka, showing the Adam’s Bridge reef, a remnant of the land bridge between extreme peninsular India and Sri Lanka.
Satellite Image courtesy: NASA, Visible Earth
Jembatan yang dinamakan “Vanara Sena” atau pihak NASA menyebutnya sebagai Jembatan Adam menuai berbagai macam perkiraan berkaitan dengan umur dan sejarah jembatan tersebut.

Umat hindu meyakini Jembatan Adam berkaitan erat dengan Epik Ramayana di mana disebutkan jembatan tersebut dibangun oleh Rama dan sekutunya, para manusia kera, yang dibantu para Dewa untuk membantu Rama menjangkau Srilanka guna menyelamatkan istrinya, Shinta, dari raja raksasa, Rahwana.

Adam, Bridge, Jembatan, Misterius, Tertua, Dunia, Adam Bridge, kerap, dijuluki, Rama, Bridge, Mysterious, Places, World, rantai, batu, kapur, buatan, peristiwa, alam, pulau, Mannar, dekat, Sri, Lanka, barat, laut, Rameswaram, pantai, tenggara, India, Adam Bridge gambar, Adam Bridge hantu, Adam Bridge indo, Adam Bridge indon, Adam Bridge indonesia, Adam Bridge kini, Adam Bridge kl, Adam Bridge melay, Adam Bridge misteri, Adam Bridge terbaru, Adam Bridge terkini, Adam Bridge video, Adam Bridge pelik, foto Adam Bridge foto, gambar Adam Bridge, web Adam Bridge

Personaliti Lelaki Mengikut Horoskop – Gemini

lens2401801_1233169269gemini_tattoos

Personaliti Lelaki Mengikut Horoskop – Gemini

Orangnya: Mudah Gemuk! egoistic, tak suka kalah. Kalau ada debate, jangan harap anda nak menang.. dalam apa-apa persoalan jua mereka ada aje alasan nya

Tips utk memikat: Sabar aje lah.. be patient. Sebagai perempuan, mengalahlah sikit.. lambat laun hatinya akan lembut jugak.. Lelaki Gemini ni suka pada perempuan yang lembut, hatinya akan lembut jua.

WARNING: Jangan bersikap terlalu kasar dengannya.. kalau dah tak tahan dengan mereka,blah aje jangan banyak cakap.. mereka panas baran. Tak guna bertengkar anda tak akan menang punya pasal diorang nak menang jer…..

Rahsia Lelaki, Rahsia Lelaki Supernatural, Rahsia Lelaki video, Rahsia Lelaki objects, Rahsia Lelaki events, Rahsia Lelaki constellations, Rahsia Lelaki fortune, Rahsia Lelaki trailer, Rahsia Lelaki horror, Rahsia Lelaki spiritual, Rahsia Lelaki strange, Rahsia Lelaki discover, Rahsia Lelaki photos, Rahsia Lelaki paranormal, Rahsia Lelaki investigation, Rahsia Lelaki publication, Rahsia Lelaki bf1, supernatural, video, objects, events, ghost bell, Japan, the program calls, trailer, horror, spiritual, strange to talk about, discovery, Rahsia Lelaki, monsters, photos, paranormal, investigation, announced that a car accident, science, fantasy, explained that, the United Kingdom, ghost, haunted house, Kito, history, and curse, abandonment, family, strange, physically, legends, sea and strange, human, world, the phenomenon of Thriller,  Inside, nerves, archeology, heritage, research, and 18 cut, not into, mummy, Rahsia Lelaki, ancient, world, ancient, Rahsia Lelaki, through the ages, the Rahsia Lelaki, India, a giant skeleton, seriously, plague, Egypt, the tomb was found, face, Quest does not rot, Collection, ruins, wildlife, animals, rare, something, different things, wolf-cub, Moscow, sensation divers, skin diseases, birth, degeneration, beauty, the universe, to explore, the U.S. scientists, Saturn, the phenomenon of alien body, UFO, Mars, contact, signals, Secret, disasters, extreme, nebula, moon, goddess, the sun, Earth, the formation of ring,  destruction, trailers, pray, ask ghost, Thailand, constellations, fortune

Personaliti Lelaki Mengikut Horoskop – Taurus

taurus

Personaliti Lelaki Mengikut Horoskop – Taurus

Orangnya: Mencabar. garang seperti singa, takut seperti tikus. Mereka tidak tetap dengan pendirian sendiri. Suka Bantu orang lain.

Tips utk memikat: Low profile sikit, mereka suka sesuatu yang mencabar, let him find out the real you…

WARNING: Kadang-kadang diorang suka buat kelakar seorang seorang… kesian takde orang lain layan…


Rahsia Bintang, Rahsia Bintang Supernatural, Rahsia Bintang video, Rahsia Bintang objects, Rahsia Bintang events, Rahsia Bintang constellations, Rahsia Bintang fortune, Rahsia Bintang trailer, Rahsia Bintang horror, Rahsia Bintang spiritual, Rahsia Bintang strange, Rahsia Bintang discover, Rahsia Bintang photos, Rahsia Bintang paranormal, Rahsia Bintang investigation, Rahsia Bintang publication, Rahsia Bintang bf1, supernatural, video, objects, events, ghost bell, Japan, the program calls, trailer, horror, spiritual, strange to talk about, discovery, Rahsia Bintang, monsters, photos, paranormal, investigation, announced that a car accident, science, fantasy, explained that, the United Kingdom, ghost, haunted house, Kito, history, and curse, abandonment, family, strange, physically, legends, sea and strange, human, world, the phenomenon of Thriller,  Inside, nerves, archeology, heritage, research, and 18 cut, not into, mummy, Rahsia Bintang, ancient, world, ancient, Rahsia Bintang, through the ages, the Rahsia Bintang, India, a giant skeleton, seriously, plague, Egypt, the tomb was found, face, Quest does not rot, Collection, ruins, wildlife, animals, rare, something, different things, wolf-cub, Moscow, sensation divers, skin diseases, birth, degeneration, beauty, the universe, to explore, the U.S. scientists, Saturn, the phenomenon of alien body, UFO, Mars, contact, signals, Secret, disasters, extreme, nebula, moon, goddess, the sun, Earth, the formation of ring,  destruction, trailers, pray, ask ghost, Thailand, constellations, fortune