Tangisan Syahdu : Kisah Seram Di Kolej Matrikulasi Kedah

Tangisan Syahdu : Kisah Seram Di Kolej Matrikulasi Kedah

 

matrikulasi_kedah

 

Kiriman terkini cerita hantu kali ini dikirimkan oleh Encik Syafiq Ramly dari Kedah.
Cerita yang diterima ini tidak di-edit, diolah semula mahupun di pruf balik. Segala tatabahasa tunggang-langgang ke, salah eja ke semua tanggungjawap pengirim sendiri.

———————————

Assalamualaikum..pertama sekali..sorry sebab takde gambar even blog nie bertajuk “Gambar Hantu”. Kalau nak kongsi,sila kan, kalau taknak pon tak menjadi kudis. Peristiwa ni berlaku pada tahun 2010 ketika aku belajar kat Matrikulasi Changlun, Kedah. Waktu tu malam minggu & student Program 1 Tahun(PST) tgh cuti., lupe nak mention..aku student Program 2 Tahun(PDT). Aku ngn kawan aku, Hafiz (nama sebenar) g stadi kat kerusi batu kat bangunan admin y mane takde orang pulak malam tu..standard memang ramai orang..Jadi, ble kteorg da sampai, kteorg terus kan jela niat nk jd pelajar cemerlang. Baru je kteorg melabuh kn punggung kat situ, hafiz taip something kt handphone dia & dia tunjuk kat aku,

“Ko ada dengar suara orang mintak tolong tak?”

Aku pon cakap takde & aku yang da cuak tgk muka hafiz yang da pucat tu ajak la dia balik hostel. Sampai je kat bilik, aku terus ambik wuduk & bace yasin. Risau kalau ada benda yang tak elok jadi pulak. Situasi waktu tu sume nya oke sampai la kitaorg nak tido. Dalam bilik kami waktu tu cume ada 3 orang, Aku, Hafiz & Azhar. Kami pon pakat gabung katil sebab tak abis lagi takut.

Bila aku start pejam mata je, tiba-tiba aku dengar satu suara perempuan menyanyi. Sumpah aku dengar suara tu suara perempuan menyanyi & bila aku amati betul-betul, suara tu menyanyi sambil menangis. Memang syahdu & seram gila sampai badan aku pon da berpeluh-peluh. Aku tidur menghadap dinding & suara itu aku dengar betul-betul belakang kepala aku.Ayat-ayat suci al-Quran terus aku baca dalam hati & even dalam hati pon da tergagap-gagap. Iman senipis kulit bawang. Aku pejam mata kuat-kuat sampai la aku pon tertido.

Keesokannya, aku terus interview budak2 bilik aku,

“Ja’a(Azhar), sebelum tidur semalam, kau ada nyanyi pape tak?”

Azhar cakap takde & soalan yang sama aku aju kan pada Hafiz. Hafiz pon cakap takde. Aku memang da cuak gila baby( tak elok mencarut). Tak lama kemudian, aku dapat berita atuk aku da kembali ke rahmatullah. Sampai sekarang aku masih tertanya-tanya, adakah kejadian tu satu kebetulan? Ini kisah aku..

*Aku tak mintak pembaca blog nie percaya & aku pon takde apa-apa bukti nak tunjuk kat korang. Cuma ini kisah aku…Kisah korang?
p/s : kalau ada peluang, aku citer lagi pengalaman aku waktu firedrill kat matrik aku. Terima kasih, Assalamualaikum

hantu di klia(satelite building)

images

hantu di klia(satelite building)

[media id=15 width=500 height=400]

gambar nie dorang dah capture dari bangunan satelit (international) buat poster dekat level 5 mtb. secara tak sengaja ader plak mahkluk allah nie interframe skali

hantu di klia,  hantu di klia misteri, hantu di klia foto, hantu di klia gambar, hantu di klia video, hantu di klia toyol, hantu di klia  cari, hantu di klia melayu, hantu di klia peristiwa, hantu di klia hantu, hantu di klia malaysia, Hantu Cermin hantu, hantu di klia bf1, misteri foto, misteri gambar, misteri video, misteri kawan, misteri toyo, misteri artis, misteri cari, misteri melayu, misteri layu, misteri melay, misteri malaysia, misteri indon,misteri indo, misteri indonesia, misteri takut, misteri teman, misteri hantu, misteri kl, misteri bf1, hantu misteri, hantu foto, hantu di klia, hantu video, hantu kawan, hantu toyo, hantu artis, hantu cari, hantu melayu, hantu layu, hantu melay, hantu malaysia, hantu indon, hantu indo, hantu indonesia, hantu takut, hantu teman, hantu hantu, hantu kl, hantu bf1,misteri gay, foto hantu, gambar hantu, video hantu, kawan hantu, toyo hantu, artisgay, cari hantu, hantumelayu, takut hantu, teman hantu, hantu hantu, misteri, foto, gambar, video, kawan, toyo, artis, cari, melayu, layu, melay, malaysia, indon, indo, indonesia, takut, teman, hantu, kl, bf1, cari misteri, cari toyo, cari gambar, cari cari, cari teman, cari bf1

Bentuk Awan Yang Menakutkan

Bentuk Awan Yang Menakutkan

Gambar awan dengan bentuk yang lain dari biasanya. Meski tampak “terlalu indah” seperti khayalan, semua karya fotografi terbaik ini bukan rekayasa. Semua bentuk awan adalah asli apa adanya, walau pada sebagian foto ditambahkan efek warna.

Gambar awan yang indah sekaligus menakutkan. Weird, Rare Clouds and the Physics Behind Them, demikian judul yang ditulis Wired Science.

Diambil Blog Berita dari situs-situs terpercaya National Geographic, koran Guardian, dan Wired Science. Yang menjepret adalah fotografer-fotografer profesional di sejumlah negara, antara lain Amerika Serikat, Selandia Baru, Skotlandia, dalam kurun waktu belasan tahun terakhir.

Bentuk, Awan, Menakutkan, Gambar, “terlalu, indah,” khayalan, karya, fotografi, terbaik, foto, efek, warna, indah sekaligus menakutkan. Weird, Rare, Clouds, Physics, Behind, Them, judul, Wired, Science, Blog, Berita, situs, terpercaya, National, Geographic, koran, Guardian, Wired, Science,  fotografer, profesional, sejumlah, negara, Amerika Serikat, Selandia Baru, Skotlandia, kurun, waktu, belasan, tahun, terakhir, Malaysia, melay, Melayu, misteri, misteri foto, misteri gambar, misteri indo, Misteri Indon, Misteri indonesia, misteri kawan, misteri kl, misteri layu, Misteri malaysia, misteri melay, Misteri Melayu